Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mvko

Marketing

Radujte se u Gospodinu uvijek! Ponavljam: radujte se! ... Gospodin je blizu! (Fil 4,4)


Image Hosted by ImageShack.us

"Nek' se uzraduje pustinja i zemlja sasušena, neka kliče stepa i neka procvjeta. Ko ljiljan nek bujno cvatom cvate, neka od veselja kliče i nek' se raduje" (Iz 36..).

Kao što se vidi na gornjoj slici, nisu sve svijeće jednake boje. Svijeća, koja se pali danas na treću adventsku nedjelju je ružičasta svijeća, koja označava radost i veselje. Današnja nedjelja zove se Gaudete - što znači Radujte se ! Ta nedjelja je mali predah u inače ozbiljnom i pomalo pokorničkom vremenu priprave za Spasiteljev dolazak. Molimo, činimo dobra djela i puni smo radosnog isčekivanja, kojem smo danas zajedno sa cijelom Crkvom kroz litugijska čitanja i molitve dali oduška.

Četiri adventske nedjelje sa četiri svijeće mogu označavati četiri godišnja doba, a mogu nas upućivati i na četiri razdjelnice u ljudskoj povijesti: stvaranje, utjelovljenje, otkupljenje i svršetak. Prema predaji prva svijeća nazvana je prorokova svijeća, druga betlehemska, treća pastirska, a posljednja svijeća anđela. I to postupno paljenje svijeća simbolički nam označava približavanje i hod prema Božiću. Iz tame idemo postepeno prema sve većem svjetlu, dok nas ne obasja Isus - Svjetlo svijeta!

Image Hosted by ImageShack.us





Post je objavljen 15.12.2007. u 21:15 sati.