just keep walking....and breathe.

29.01.2007., ponedjeljak

Ja zaista ne volim poriluk a cijelo vrijeme mi ga stavljaš na tanjur. (Ili: zašto se pamte/ne pamte godišnjice?)

Ova divna žena me oborila s nogu. Mladi američki patriot je slikan za vrijeme rata u Vijetnamu. Jučer me šestogodišnje dijete pitalo što znači ˝slika je tisuću riječi˝. Htjela sam mu ovo pokazati ali mislim da je u redu da još neko vrijeme uživa u životu.
Ja čaj pijem sa šećerom, pa šta? Fala bogu.
Čini se da je susjeda iz ulice opet počela trovati mačke. Zaključit ću da joj se sin opet rijeđe javlja, probava joj je sjebana i artritis se ponovno razmahao. I da, sama je. Nekim ljudima je život kazna.
Odlučili smo ovaj petak pobijediti na kvizu u Booksi. Reda radi. Ne volim gubiti i neki ljudi se boje igrati pictionary sa mnom.
Ovisnost o stolnom nogometu se opet razmahala.
Opet se također moram gladiti po glavi i maziti si srce. Govoriti si da sam dobra. Samo mi malo krvare ta krila. Ima jedna pjesma od Dylana. ˝Spirit on the water˝. Traje oko 8 minuta ali se meni čini da traje puno dulje i da bih mogla štošta učiniti dok traje. Da bih mogla promijeniti svijet. A onda je iza nje na listi ˝Odabrat ćeš gore˝ i onda više ništa ne želim.
Kada se kaže šestogodišnje dijete meni to zvuči kao da dijete ima šesto godina. Ima moj prijatelj letak neke stranke za ukidanje hrvatskog jezika.
I da, nadam se da neću uskoro morati zbijati šale tipa ˝Što je zajedničko meni i Denisu Latinu?˝.
Profesor Pavličić je rekao neki dan: ˝Onaj heroj koji je došao do kraja ˝Rata i mira˝ tamo može naći jedan strašno dosadan esej˝.
11:42 Komentari (22) Isprintaj #

24.01.2007., srijeda

Svima vama tamo negdje. Aha. E da, pada snijeg.

“There's a time and a place for getting fucked up the night before midterms and it's called college”

~ Oscar Wilde on college

“A man once asked me if I had gone to college. I replied, "I'll be asking the questions around here!" and proceeded to impale him with a yard stick and skull fuck him till the cops came.”

~ Santa on college

College is also known as a guaranteed one-way ticket to personal and financial success in later life. Research has shown that a matriculated student with a baccalaureate degree may spend as little as two years in therapy to stop crying uncontrollably on a daily basis. Also, students with a graduate school education have been known to accrue under $15000 in debt while looking desperately for a meager shipping job, and to get by with their parents supplying as little as 20% of their postgraduate expenses once finally employed. Clearly, higher education has blessed the planet with tremendous prosperity and happiness.

Of his college years, 38-year-old Phil Longsley of the University of Maryland offers the following account:
˝Man, I'm telling you, that was some crazy shit back then. Everybody was fucking. I had like seven chicks blow me at the same time, while I snorted a line of coke off an eighth one's ass. God, that was great. Oh yeah, and I think there was like, books and things.˝

Christy White, 51, of Kent State, relates a very different college experience:
˝Amidst the twin banners of a burning flag and a burning bra--the symbols of our enslavement to the American ideals of violence and oppression--we violently oppressed the Man, tearing away his smiling facade, and revealing the power elite for the hate-mongerers they really were. They were all hypocrites, and we hated them for it. No more war! No more America! No more lingerie! We ushered in a new era in which this country would never again send its soldiers needlessly into war for unclear reasons, never again treat women as sex objects, never again try to justify crimes with patriotism, never again placate the masses with the politics of fear, never again try to sell us leopard-print panties, never again do anything bad, ever!˝

Whereas Misty Carmine, 23, of Northern Kentucky Bible College, says:
˝Oh, it was wonderful! The professors were really accessible, the people were all very fun to be with, and I learned a lot about my personal relationship with Jesus! Did you know that he was a carpenter, and he made fishes and loaves come out of nowhere? How cool is that! It makes me want to squeal a girly squeal! Eep!˝

Dick Studman, 20, the starting quarterback for Southern North Dakota University of Florida, says:
˝Huh? What classes am I taking? Ummm...Fishing?˝
22:44 Komentari (16) Isprintaj #

20.01.2007., subota

Smijem jesti samo krekere i piti vodu. Otprilike.
Mislim da ću noćas plakati u snu radi lešinara. I radi leševa.
Ja se uvijek smijem kada se pitam kamo to ide ovaj svijet.
00:06 Komentari (30) Isprintaj #

19.01.2007., petak

Truć truć truć.
21:46 Komentari (3) Isprintaj #

15.01.2007., ponedjeljak

Moja majka radi anksiozni puding od gljiva. I ne, nije sladak.

Prije par dana sam kod džamije vidjela starca koji prodaje kestene. Iako, nekada je teško reći kada je netko starac a kada je samo išiban vjetrom, životom i od strane goropadne žene. Uglavnom, učinilo mi se da nitko već godinama ne kupuje kestene od njega pa sam to učinila ja. Poslije sam ga vidjela u kiosku lutrije koji stoji do njegove peći. I zažalila sam. Još puno kasnije mi je netko rekao da ipak ne radi i u kiosku već ga često čuva dok prodavač iz kioska ide na toalet. Pa je opet sve bilo okej. Kao kada spojiš dvije lego kockice skupa.
Ne da mi se odbijati kave jer kao nemam vremena a zapravo nemam muda.
Stabla se ne bi smjela gledati tako da im se vide vrhovi krošanja a vi ste iznad. Nikako. To nije mišljeno da bude tako.
Pišem o utjecaju fotografije na rane filmove Fritza Langa. I sada mi se najednom to čini kao vrlo retardirana tema za rad. Nešto kao ˝Utjecaj života na život Djevojke Mjeseca˝. Hej, pa to uopće nije loše.
Jednom smo kupovali pivo na Žabici a ja sam bila jako sretna.
16:12 Komentari (12) Isprintaj #

03.01.2007., srijeda

Kao knjiga koju nisam pročitala ali sam vidjela kratki sadržaj.

Sanjala sam da će me jednoga dana pamtiti kao onu koja je vratila humanizam u humanističke znanosti. Sada će mi cijeli dan biti sjeban. Čini mi se da sam prelijena za takve pothvate.
Barem danas. Barem dok ne popijem kavu.
Kava je najviše spominjana supstanca. Kao i čaj.
˝Paulie˝ je na mene djelovao kao katarza. Jedna sasvim zgodna svrha umjetnosti.
Radi ove mlade dame i jabuka sam poželjala lupiti šakom o stol. Ili zid.
Znate li što je to što se u Japanu ne može kupiti a u Americi se kupuje svakih 2,66 sekunde?
12:44 Komentari (27) Isprintaj #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Da li monitor podnosi više od papira? U svakom slučaju, više od ljudi. :)

Linkovi

zmaj1980@yahoo.com