padaju *Z*trolovi

05 rujan 2024


Sinoć je Ministarstvo pravosuđa SAD (US Department of Justice) na presici obavijestilo javnost kako je u tijeku zapljena 32 internetske domene korištene u stranim kampanjama zloćudnog utjecaja pod vodstvom ruske vlade koje se kolokvijalno nazivaju "Doppelganger", čime se krše američki zakoni o pranju novca i kriminalnim radnjama oko zaštitnog znaka (*TM).

Tvrdi se kako je agentima Kremlja u SAD-u s milijunima pratitelja na Twitteru Rusija je platila 10 milijuna dolara za širenje dezinformacija i prikupljanje podrške kazneno osuđenom Trumpu na društvenim medijima po optužnici koju je otpečatilo Ministarstvo pravosuđa.
Primatelj novca: TENET Media, sa sjedištem u Tennessee-u.
"RašaTudej" im je sredstva doznačivala preko fiktivnih tvrtki (ShellCompanies) iz Turske, UAE i Mauricijusa.

Prema DOJ-u i drugim izvorima, Tenet Media—bankeri istaknutih proruskih komentatora kao što su Lauren Southern, Tim Pool, Dave Rubin i Benny Johnson—navodno su primili milijune od ruskih državnih medija za širenje proruske propagande u Sjedinjene Države.
Tenet Media je Timu Poolu plaćala 100.000 dolara tjedno.
Reklo bi se da je ovo iznenađujuće... ali nije.
Izgleda kako se ruska kula od karata na Zapadu počinje urušavati, i da institucije SAD neće dopustiti njihovu interferenciju kao što je to bio slučaj s izborima 2016.g.
Kod nas su "Z"-trolovi uglavnom "korisni idioti", rijeđe oni plaćeni.

@PekkaKallioniemi
usa-rus-tenetmedia

Oznake: VatnikSoup

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.