Nekad i sad (Spartaa II.)

17 prosinac 2018

O botovima i trolovima na globalnoj razini bi trebalo, dakle, sve biti jasno.
I o njihovim deformacijama u raznim oblicima, naravno.

Na lokalnoj razini, evo uzmimo našu platformu blog.hr na primjer (zanemarimo svakodnevne internet-ratove po forumima ili člancima nekih mainstream medija).

Ova platforma nije nosač zrakoplova ali je virtualno možda i veća i na nju slijeću neki kao pčele na med, a neki kao mušice na vino a neki kao muhe na g***o.

Postoje li pravila ponašanja?
Postoje!
Neprimjereno = spam; prijava adminu, MUP-u ili DORH-u ili uredima za zaštitu ugroženih vrsta.

Neke nadobudne pčelice/mušice/muhe su dugogodišnjim piskaranjem htjele blog-iskaznicu s pravima koje imaju nositelji press-iskaznice (povlašteno izgubiti glavu u Kabulu, Mogadishu ili Strassbourgu).

Neke su opet htjele na konto 10-12 godina piskaranja bloga donositi odluke o načinu presijecanja Gordijevog čvora jer su, osim decenijskog uzaludnog bloganja, nekad davno ranije bili pohvaljivanji denuncijanti ili pače cenzori ili još opačije oni koji su vrškom pera obilježavali ljude i njihove sudbine.

Jer, u vremena dok se dnevno ovdje pisalo 100K blogova oni su čitajući ih desetak, a vjerujući svom intelektu i vlastitom sudu bezgriješnosti, zaključivali kako to njihovoj "uzvišenosti" sve skupa stane ,ne u mali prst, nego pod crno od nokta malog prsta.

Imajte u vidu, sve ono prije njih i poslije njih nije vrijedno spomena, a naračito sve ono u vrijeme njih što ne okrzne njihovu taštinu.

Je li sad barem nešto jasnije?

Ako jest, u redu, ako nije, onda (možda) treći nastavak ili još bolje mijenjati platformu gdje je „bolje".

Ova platforma je onoliko čista koliko ih njene pčele/mušice/muhe čine "čistom".



Oznake: stone age digital

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.