ruski uzurpatori

09 travanj 2022


Retorika Kremlja spram ratnih zločina Bucha, Yrpin, Kramatorsk... podsjeća na onu o Srebrenici, Markalama, Vukovaru... Nismo mi, oni su sami, drugi su to...
Kad smo već kod drugih:

Članak 23. Povelje UN-a, koji se bavi sastavom Vijeća sigurnosti, kaže da SSSR, a ne Rusija, ima pravo na stalno sjedište. SSSR, odnosno Sovjetski Savez, više ne postoji. Rastopio se u petnaest konstitutivnih republika, uključujući Rusiju i Ukrajinu, 1991. godine.
Ruska tvrdnja da je država nasljednica Sovjetskog Saveza, te stoga ima pravo na svoje stalno sjedište SBUN-a, ima ozbiljne pravne nedostatke. .. Ali sovjetske konstitutivne republike, uključujući Rusiju, složile su se i izjavile da je SSSR "prestao postojati" na konferenciji u Alma-Ati 21. prosinca 1991. U međunarodnom pravu ne može postojati država nasljednica one koja je prestala postojati.
Ruska slabašna tvrdnja umjesto toga počiva na pismu koje je 24. prosinca 1991. poslao stalni predstavnik SSSR-a pri Ujedinjenim narodima, veleposlanik Yuli Vorontsov. Ruska Federacija umjesto predstavnika SSSR-a. Ovo pismo nikada nije službeno usvojeno ili odobreno od strane Vijeća sigurnosti UN-a ili Opće skupštine.

Kada je kinesko stalno sjedište u Vijeću sigurnosti 1971. prebačeno iz Taipeija u Peking, Rezolucija Opće skupštine UN-a priznala je promjenu pravnog zastupanja.
Ne postoji takva Rezolucija kojom se priznaje prijenos sjedišta SSSR-a na ruske predstavnike.

Manje je dvojbeno je u kojem obliku i danas postoje car, pop i kulak(oligarh)...

Oznake: Slava Ukraini

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.