MojPasSigmund...filozofsko psihološki pristup problemu pasa i njihovih vlasnika
Potaknut nagonom da pokušam iznjeti svoja razmišljanja i osjećaje koji mi se javljaju u svakodnevnom životu i druženju sa dlakavim stvorenjem vlažnih očiju koje smatram svojim psom i tamagočijem, otvorih ovaj blog...nadam se da ću ovdje susresti ljude koji isto kao i ja uživaju u svojim psećim ljubimcima odnosno nadam se da ću se susresti s njihovim raznolikošarenim razmišljanjima i poimanjima imanja psa za druga...

Javljajte se na...
mojpassigmund@gmail.com





Autor tekstova polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne i vizualne materijale). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela sadržaja bez dozvole vlasnika autorskih prava ili bez navođenja izvora i priznavanja autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava i bezobraznom krađom.
Prebrojavanje
Ma...ti brojači niš ne valjaju...
Sad me stvarno više neće nitko nagovoriti da vas brojim...

Photobucket

28.08.2007., utorak

Ko tu koga vodi kući...

Krajnje je vrijeme da krenete kući, a vaše se štene tako lijepo igra sa psećom ekipom i toliko je puno energije kao da ste sada izašli u šetnju, a ne kao da ste već tri sata vani nutnut. Pokušavate malog dlakavca dozvati imenom, ali nema šanse...nije ništa čudno, jedan od težih zadataka za štene je poziv iz igre. Ali morate kući, imate još drugih obaveza...nema vam druge nego ući među pse i uhvatiti vašeg veselog štenca za ogrlicu i izdvojiti ga iz igre. Štene se buni i opire, a vi ga izvlačite desetak metara od ostalih pasa...ne želite odmah psića stavljati na povodnik jel bi to mogao shvatiti na način da će biti svezan svaki puta kada ga dozovete iz igre. Pokušavate psića veselim pozivima natjerati da pođe za vama, ali psić vas ne doživljava nego trči nazad u igru sa psima. Ponavljate postupak, ali psić opet juri psećoj ekipi. Nakon nekoliko takvih postupaka izvlačite psića desetak metara od ostalih pasa i hvatate ga za šiju u namjeri da mu pokažete da niste zadovoljni njegovim ponašanjem...nakon što psić shvati da ste ljuti zbog toga što vam bježi među pse umjesto da pođe za vama kući i nakon što ga ponovno veselo dozivate da krene za vama, mali dlakavac nevoljko i usporeno kao magla kreće za vama hodajući s cape na capu nekoliko metara iza vas namcor. Što ste bliže kući to psić više zaostaje sve dok u jednom trenutku ne sjedne i visoko uzdignute glave odbija nastaviti hodati za vama. Dozivate ga, molite ga, kumite ga, ali ništa. Nikako ne želite krenuti hvatati štene jer su vam govorili da nesmijete hvatati štene nego da ono mora hvatati vas. Udaljavate se sve više, a štene i dalje sjedi na istome mjestu kao ukopano. Već ste udaljeni stotinjak metara i sjedate na obližnju klupu odlučni da tu i ostanete sve dok štene ne pođe za vama. Mrak polako pada i svi prolaznici uživaju smijući vam se...trpite svu tu šalu na svoj račun, ali...puca vam film u trenutku kada se štene počne veselo javljati svim prolaznicima, a vas i dalje ne doživljava ni koliko je crnog pod noktom. Želite iskočiti iz kože jer vaše milo štene kao da vam daje do znanja da ako ga vi ne želite onda ima tu na livadi puno dobrih ljudi koji bi ga rado poveli sebi doma madmadmad. Kontra svega što su vam govorili, ustajete s klupe i bijesno krećete prema štenetu. Jednostavno u tom trenutku morate povratiti svoj autoritet i ne poznajete u tom trenutku boljeg načina od hvatanja šteneta za gušu i rušenja na pod. Štene u tom trenutku ipak shvaća da ste vi vođa čopora i vi popuštate stisak, a štene polako pa sve brže i brže kreće za vama. Obavezno u tom trenutku pohvalite štene dajući mu slasni zalogajčić i mazeći ga veselo mu govorite rijeći pohvale. Nakon što štene prihvati poći za vama stavljate mu povodnik i konačno odlazite kući obasjani svjetlima ulične rasvjete koja se već odavno upalila.
Umorni ste i izmučeni, ali se nadate da će vaš sutrašnji povratak iz šetnje trajati nešto kraće nego danas.

- 07:11 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  kolovoz, 2007 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Studeni 2009 (1)
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (1)
Studeni 2008 (11)
Listopad 2008 (19)
Rujan 2008 (17)
Kolovoz 2008 (11)
Srpanj 2008 (23)
Lipanj 2008 (20)
Svibanj 2008 (21)
Travanj 2008 (22)
Ožujak 2008 (21)
Veljača 2008 (21)
Siječanj 2008 (25)
Prosinac 2007 (17)
Studeni 2007 (19)
Listopad 2007 (23)
Rujan 2007 (27)
Kolovoz 2007 (20)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Reklame...moraš malo!
Moje ludo pseto voli papati...
Photobucket





Fora DVDići