MojPasSigmund...filozofsko psihološki pristup problemu pasa i njihovih vlasnika
Potaknut nagonom da pokušam iznjeti svoja razmišljanja i osjećaje koji mi se javljaju u svakodnevnom životu i druženju sa dlakavim stvorenjem vlažnih očiju koje smatram svojim psom i tamagočijem, otvorih ovaj blog...nadam se da ću ovdje susresti ljude koji isto kao i ja uživaju u svojim psećim ljubimcima odnosno nadam se da ću se susresti s njihovim raznolikošarenim razmišljanjima i poimanjima imanja psa za druga...

Javljajte se na...
mojpassigmund@gmail.com





Autor tekstova polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne i vizualne materijale). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela sadržaja bez dozvole vlasnika autorskih prava ili bez navođenja izvora i priznavanja autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava i bezobraznom krađom.
Prebrojavanje
Ma...ti brojači niš ne valjaju...
Sad me stvarno više neće nitko nagovoriti da vas brojim...

Photobucket

22.08.2007., srijeda

Prvi puta kod veterinara...kuuuuk

Došlo je vrijeme za drugi koktel cjepiva SHLP (koktel protiv štenećaka, hepatitisa, leptospiroze i parvoviroze), a i štene nikako da počne kontrolirati mokrenje (parketi su odavno umrli i promijenili boju od trulkaste do crne) pa vas to sad već po malo i brine..mislim...više ste zabrinuti za štene nego za parkete. Svakako imate još milijun pitanja koja su vam se u ovih nekoliko tjedana nakupila...treba li štenetu podrezati kanđe, do kada treba i treba li namakati dehidrat, smije li se štene barem malo igrati sa drugim psima nakon što primi ovaj drugi koktel cjepiva...ma svašta bi pitali jel toliko promatrate štene i njegov napredak kroz život da vam se pitanja roje u ogromnim nakupinama.
Veterinara ste naravno već odabrali...nije vam bilo lako u svoj toj šumi veterinarskih ordinacija koja vam je sve više postajala šumastija kada su vam vlasnici pasa koje susrećete krenuli puniti glavu svojim iskustvima i pričama. Probrali ste nekako prema vlastitim utvrđenim kriterijima...neka bude negdje u blizini, neka osoblje bude stručno i brižno, neka osoblje uvijek ima vremena posvetiti se vašem psiću i to s posebnom pažnjom, neka ordinacija ima organizirana dežurstva kako bi u bilo koje doba dana i noći vašem psiću mogla osigurati potrebnu njegu i brigu...to su osnovni kriteriji za odabir kojima ste pridodali preporuku prijatelja koji imaju dobra iskustva s odabranim veterinarom. No sve ovo neće vrijediti ništa ukoliko se sami ne uvjerite u to kakva je stvarno veterinarska ordinacija prema kojoj ste krenuli.
Ulazite u ordinaciju, a vaše ludo štene veselo počne grebati pločice pod sobom u pokušaju da se sjuri u vitrinu sa psećom hranom. Zatim štene spazi jednog pesonju koji strplljivo čeka svoj red za pregled...tužno kaže vau vau boli me tibica, a vaše štene grablja pod sobom i euforično pokušava dograbljati do bubanog psa. Pravi tulum za malog dlakavca, prostor pun životinjskih mirisa i raznih šarenih vitrina...supertruper zanimljivo, toga doma nema ludludlud. Nakon što bubani pas odlazi u ordinaciju vi nekako primirite štenca i čekate red. Ozbiljni čiko u zelenoj kuti vas nakon nekog vremena poziva da uđete...ludo štene opet grabi kao paradni konj, kao da ide neznam u kakvu divnu i superica situaciju.
Objašnjavate da se došli na cijepljenje i veterinar nakon što se upoznao sa štenetom krene pripremati sve potrebno. Dok se štenetu priprema bockanje ono znatiželjno zvijera oko sebe, a vi koristite priliku da pitate jel normalno da vaše štene mokri 20ak puta dnevno i da se u pola slučajeva nemože kontrolirati nego piš obavi po žalosnim parketima. Veterinar podiže obrve i odustaje od cijepljenja dok se ne utvrdi mokri li štene toliko nenormalno puno puta zato što je bolesno. Brzinski nalaz krvi kazuje da štene ima upalu mjehura...šmrrrrcccc bubani psić jadni mali, a još ste ga toliko špotali zato što je piškio po stanupuknucu. Veterinar vas tiješi da to nije strašno i da će mu nakon 5 dana antibiotskih pikica biti bolje...potrebno je još pripaziti da štene nije na propuhu i da pazite u koje doba dana i po kakvim temperaturama zraka šetate psića (štenci loše podnose veće temperaturne razlike, pogotovo kad se one dogode u istome danu). Naravno, od cjepiva ništa dok štene ne ozdravi.
Srce vam se slama dok gledate malo stvorenje kako liže mjesto na kojem ga je piknula iglica za vađenje krvi i ona druga iglica kroz koju mu je ubrizgan antibiotik. Opet vam pada na pamet kako ste bili zli špotajući štene zato što piški po stanu i ljuti ste na sebe kako prije niste shvatili da je štene bolesno. Suznih očiju umatate štene u toplu, ali ne previše toplu, dekicu i dok još mrzite sebe štene vas počne veselo lizati po ruci. Knedla vam je u grlu i suze vam teku niz lice...a mali kudravac vam oprašta...kaže...postupali ste najbolje što ste znali, opraštam vam i volio bih da se nastavimo ovako lijepo družiti kao do sada. Grlite i ljubite štene i na kraju zaspite kraj njega, glavom naslonjenom na štenetov jastuk dok vam je njegova njuška prislonjena na dlan cerekcerekcerek.

- 07:00 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  kolovoz, 2007 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Studeni 2009 (1)
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (1)
Studeni 2008 (11)
Listopad 2008 (19)
Rujan 2008 (17)
Kolovoz 2008 (11)
Srpanj 2008 (23)
Lipanj 2008 (20)
Svibanj 2008 (21)
Travanj 2008 (22)
Ožujak 2008 (21)
Veljača 2008 (21)
Siječanj 2008 (25)
Prosinac 2007 (17)
Studeni 2007 (19)
Listopad 2007 (23)
Rujan 2007 (27)
Kolovoz 2007 (20)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Reklame...moraš malo!
Moje ludo pseto voli papati...
Photobucket





Fora DVDići