TORTELLINI S 4 VRSTE SIRA U UMAKU S PRŠUTOM

ponedjeljak, 23.05.2016.





Stavila sam vodu da zakuha,kad je zakuhala posolila sam ju i stavila TORTELINE,mogu biti i zamrznuti.Tortelini su kuhani kad se svi dignu na površinu.






Napravila sam UMAK






1. način Torteline sam stavila u tanjur ,polila vrućim umakom i na njih stavila listiće tvrdog sira i bosiljak.(Može ribani parmezan,a
ne mora ništa osim umaka.





2.način Torteline sam stavila u posudu za pečemje,polila umakom,stavila topivi sir i stavila u pećnicu na 200 stupnjeva da se
zapeku.Umjesto topivog sira može ribani parmezan.Ovaj umak možete koristiti i za kupovne torteline.




Oznake: sir, pršut, jaja, brašno, vrhnje za kuhanje

UMAK S PRŠUTOM

subota, 21.05.2016.







OSNOVNI SASTOJCI:

pršut (šunka)

vrhnje za kuhanje

parmezan (ili sličan sir)







POTREBNE NAMIRNICE:

10dkg (100gr) pršuta

režanj češnjaka

1 dcl (100ml) bijelog vina

2 žlice maslinovog ulja

5dcl (500 ml) vrhnja za kuhanje

vrećica parmezana (ili sličnog sira)

biber

sol po potrebi



Na male kockice sam izrezala pršut.








U posudu sam stavila maslinovo ulje,zagrijala ga i dodala mu pršut.Kratko ga propržila.(ostavila sam i masniji dio pršuta,kockice su sitne i isprži se.)





Sitno sam izrezala češnjak i dodala ga isprženom pršutu.Kad je češnjak zamirišao podlila sam vinom i prokuhala.





Kad je vino prokuhalo dodala sam vrhnje za kuhanje,pobiberila,probala da li je dosta slano i ostavila da ponovo prokuha.






Kad je umak prokuhao dodala sam ribani parmezan i kuhala dok se umak malo nije zgusnuo. Ako s umakom samo zalijem tjesteninu zgusnem ga jače,ako ju stavljam zapeći onda ga ostavim rijeđeg,zgusne se kod pečenja.






Ovaj umak možete poslužiti uz razne tjestenine,punjene ili prazne.Tjesteninu možete samo preliti s njim ili zapeći.

Oznake: vino, pršut, vrhnje za kuhanje

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.