TORTELLINI S 4 VRSTE SIRA U UMAKU S PRŠUTOM
ponedjeljak, 23.05.2016.
Stavila sam vodu da zakuha,kad je zakuhala posolila sam ju i stavila TORTELINE,mogu biti i zamrznuti.Tortelini su kuhani kad se svi dignu na površinu.
Napravila sam UMAK
1. način Torteline sam stavila u tanjur ,polila vrućim umakom i na njih stavila listiće tvrdog sira i bosiljak.(Može ribani parmezan,a
ne mora ništa osim umaka.
2.način Torteline sam stavila u posudu za pečemje,polila umakom,stavila topivi sir i stavila u pećnicu na 200 stupnjeva da se
zapeku.Umjesto topivog sira može ribani parmezan.Ovaj umak možete koristiti i za kupovne torteline.
Oznake: sir, pršut, jaja, brašno, vrhnje za kuhanje
šapni glasno (0) * ispiši * #
UMAK S PRŠUTOM
subota, 21.05.2016.
OSNOVNI SASTOJCI:
pršut (šunka)
vrhnje za kuhanje
parmezan (ili sličan sir)
POTREBNE NAMIRNICE:
10dkg (100gr) pršuta
režanj češnjaka
1 dcl (100ml) bijelog vina
2 žlice maslinovog ulja
5dcl (500 ml) vrhnja za kuhanje
vrećica parmezana (ili sličnog sira)
biber
sol po potrebi
Na male kockice sam izrezala pršut.
U posudu sam stavila maslinovo ulje,zagrijala ga i dodala mu pršut.Kratko ga propržila.(ostavila sam i masniji dio pršuta,kockice su sitne i isprži se.)
Sitno sam izrezala češnjak i dodala ga isprženom pršutu.Kad je češnjak zamirišao podlila sam vinom i prokuhala.
Kad je vino prokuhalo dodala sam vrhnje za kuhanje,pobiberila,probala da li je dosta slano i ostavila da ponovo prokuha.
Kad je umak prokuhao dodala sam ribani parmezan i kuhala dok se umak malo nije zgusnuo. Ako s umakom samo zalijem tjesteninu zgusnem ga jače,ako ju stavljam zapeći onda ga ostavim rijeđeg,zgusne se kod pečenja.
Ovaj umak možete poslužiti uz razne tjestenine,punjene ili prazne.Tjesteninu možete samo preliti s njim ili zapeći.
Oznake: vino, pršut, vrhnje za kuhanje
šapni glasno (0) * ispiši * #