"Jer ogladnjeh i dadoste mi jesti; ožednjeh i napojiste me; stranac bijah i
primiste me; gol i zaogrnuste me; oboljeh i pohodiste me; u tamnici bijah i
dođoste meni." (Mt 25, 35-36)


Dragi prijatelji!

S ponosom se možemo pohvaliti da je današnji prvi dan prošao u najboljem
mogućem redu. Bilo je puno posla, međutim uz Božju pomoć i puno mladih i marljivih ruku sve smo uspjeli dovršiti u najboljem mogućem roku, nadamo se na obostrano zadovoljstvo.

U našu je župu primljeno 103 hodočasnika, s prosjekom 23,2 godine starosti.
Najviše je primljeno mladih iz Poljske (42), zatim Ukrajine (20), Francuske
(16), Mađarske (15), te iz Italije (10). Svaka obitelj koja se prijavila primila je hodočasnike.

Ispričavamo se svima ukoliko je bilo nekih problema. Projekt prihvata mladih
hodočasnika prilično je opsežan i zahtjevan. Posvećeno je puno truda.
Nažalost, moguće je da neke "želje" domaćina zbog objektivnih razloga nisu
bile u potpunosti ispunjene, međutim pokušali smo Vam što više izaći u susret.

Budući da je i naziv ovog hodočašća "Taize - Hodočašće povjerenja na
zemlji", hvala Vam što ste puni povjerenja primili ove mlade ljude u svoj dom!

Vaši mladi

"Sve što učiniste jednom od ove moje najmanje braće, meni učiniste!" (Mt 25,40)

28.12.2006. u 20:47 | 1 Komentara | Print | # | ^

Još jednom - za sve koji pomažu, sudjeluju

28.12.2006.- nalazimo se u župnoj dvorani u 8.00h za pripremu dočeka mladih

29.12.2006.- nalazimo se u 8.00h u crkvi, potrebno je sve složit za molitvu i kasnije radne grupe

30.12.2006.- nalazimo se u 8.00h (prije molitve)

31.12.2006.- misa je u 9.00 u crkvi sv. Petra
- nalazimo se u 18.00h u Maloj sali Doma kulture radi pripreme za Festival naroda
- nalazimo se u 22.30h u crkvi prije Molitve za mir

01.01.2007.- nalazimo se u 8.20h radi pospremanja crkve, kasnije je misa
- nalazimo se u 17.00h radi pospremanja Male sale

27.12.2006. u 21:04 | 0 Komentara | Print | # | ^

PROBNA MOLITVA JE DANAS, 27.12.2006. U 17.00h, U CRKVI sv. PETRA U IVANIĆ GRADU.

27.12.2006. u 11:50 | 0 Komentara | Print | # | ^

...Svim na Zemlji mir, veselje...

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

24.12.2006. u 13:26 | 1 Komentara | Print | # | ^

"Probna molitva"

"Probna molitva" će se održati 27.12.2006. u 17.00h u crkvi sv. Petra. Svi koji žele mogu doći, svi ste pozvani.

23.12.2006. u 19:37 | 0 Komentara | Print | # | ^

Za sve koji žele pomoći i sudjelovati

28.12.2006.- nalazimo se u župnoj dvorani u 8.00h za pripremu dočeka mladih

29.12.2006.- nalazimo se u 7.30h u crkvi, potrebno je sve složit za molitvu i kasnije radne grupe

30.12.2006.- nalazimo se u 8.00h (prije molitve)

31.12.2006.- misa je u 9.00 u crkvi sv. Petra
- nalazimo se u 18.00h u Maloj sali Doma kulture radi pripreme za Festival naroda
- nalazimo se u 22.30h u crkvi prije Molitve za mir

01.01.2007.- nalazimo se u 8.20h radi pospremanja crkve, kasnije je misa
- nalazimo se u 17.00h radi pospremanja Male sale

20.12.2006. u 10:15 | 0 Komentara | Print | # | ^

Pohvalno je i lijepo da smo našli mjesto za spavanje za sve mlade. Kao što znate, u planu je bilo 100 osoba za našu župu. Mi smo taj plan ostvarili, doduše u zadnji tren, ali tako je to i sa mnogim drugim Hrvatima jer je nakon straha organizatora u samo tjedan dana se našlo 10 000 mjesta i tako smo postigli to da smo 3 zemlja od 29. susreta koji su dosad održani da su svi smješteni po kućama.
U našoj župi ima i više ponuđenih mjesta. Mi računamo da će doći 100 gostiju, no moguće je da i ne dođe jer se znaju dešavati odgađanja u zadnji tren. Stoga, bez obzira koliko ste osoba prijavili, možda nećete dobiti npr. 4 osobe nego dvije. Da krenem od početka . Gosti dolaze 28. prosinca od 10 h ujutro. Ne dolaze svi odjednom, nego u grupama. Mi ih dočekamo na željezničkom kolodvoru i dovodimo u prostorije župne dvorane. Tu će im biti ponuđeni sokovi, kolači i čaj. Mi uzimamo njihove podatke i dodjeljujemo im adrese vas domaćina.Kad dodijelimo adresu, netko od nas vas zove i kaže vam da su vaši gosti stigli. Vi možete sami doći po njih ili ih mi dovodimo k vama. To znači da se dolazak očekuje od 10h do 15h. To je dugo vremena, zato vi nemate dužnost doći po njih, nego samo ako želite. To ćete nam reći kad vas nazovemo. No, dodjeljivanje gostiju ide ovako: budući je moguće da dođe manje od 100 gostiju, mi svakoj obitelji dodijelimo 2 gosta. Ostatak priče vrijedi za vas domaćine koji ste uzeli više od dvije osobe. Razlog tome je da znamo da su mnogi od vas planirali goste i možda mnogo toga otkazali radi dolaska gostiju i sad da ne dođu ne bi bilo u redu. Znači, prvo kad vas nazovemo dobivate dvije osobe. Kad gosti dođu, mi ih smještavamo po dvije osobe u obitelj, tako da vam prvo dolazi dvije osobe. Kad popunimo mjesta tako da je svaka obitelj dobila po dva gosta, tada krećemo ispočetka. Zato očekujte i drugi poziv: tada će vam stići još jedna ili dvije osobe, ovisno koliko ste prijavili. Znači, da sažmem: koji ste prijavili dvije osobe, vi dobivate dvije osobe. Koji ste prijavili više osoba, vi prvo dobivate dvije osobe, a kasnije još jednu ili dvije. Po svoje goste možete doći ako želite, to nam govorite kad vas nazovemo da su vaši gosti stigli. Preporučljivo je da dođete pješke, kako bi se oni mogli sami vratiti, da im put ostane u glavi.
Mi smo zapisali sve vaše napomene, npr. obitelj, samo djevojke, jezične preferencije i uzet ćemo ih u obzir pri smještavanju gostiju. Neki su napisali obitelj. Ako bude obitelji, mi ih šaljemo k vama, ako ne bude, ja vjerujem da može biti isti broj osoba.
Što se tiče naroda koji k nama dolaze, dolaze nam Poljaci, Talijani, Rusi, Francuzi i Mađari. Točnije; najviše Poljaka, 40 njih, 20 Rusa, 10 Talijana, 15 Francuza i 15 Mađara.
To je bilo o smještaju. Sad daljnji tijek susreta. 28. prosinca, nakon što su vaši gosti stigli, odmorili se ili samo ostavili stvari, ovisi kada će doći, oko 15h oni odlaze na Velesajam gdje će dobiti ručak i prisustvovati zajedničkoj molitvi. Oni dobivaju sa sobom kartu Ivanića od mjesta župnog ureda do kolodvora, a put od župnog dvora su vjerujemo zapamtili išavši do vaše kuće. Imat će i plan vlakova, za njih će biti uvedena i posebna linija. Znači, vi nakon što ste ih smjestili, ne trebate više ništa. Oni sve informacije dobivaju od nas kada dolaze. Ako hoćete nešto više, naravno, to je lijep čin i njima bi bilo drago, ali ne morate. To je čisto vaša odluka. Vraćaju se navečer oko 22h. Kad točno, još ne znamo jer ćemo tek ovaj tjedan dobiti linije tih vlakova za njih. Oni odlaze na spavanje i ujutro se dižu. Treba im omogućiti doručak. U 8. 30h je jutarnja molitva u našoj crkvi. Oni i to znaju, tako da si sami organiziraju vrijeme. Vi možete poći s njima ako želite sudjelovati u molitvenom programu. Ako ne, oni nakon što napuste vašu kuću nema ih do navečer. Tako će isto biti i 30. prosinca. 31. prosinca bit će ujutro molitva prije jutarnje mise jer je to nedjelja. Pa vam je to prilika ako ne neki drugi dan da dođete taj dan na molitvu. Nakon mise oni odlaze u Zagreb i navečer se vraćaju. U 23h započinje molitveno bdijenje za mir u našoj crkvi. Nakon toga se selimo u Malu salu gdje će se svaki narod kratko predstaviti pjesmom ili plesom naroda iz kojeg dolaze. To traje do 2h ujutro. 1. prosinca je ujutro misa u 9h, nakon toga je predviđen zajednički ručak s vama. To je u biti jedini dan kad je predviđeno malo više da se upoznate. Možete im pripremiti nešto tradicionalno, npr. štrukle, žgance, mlince. Ali ništa ne morate. Neki od vas nisu na listićima zaokružili mogu li mladi s vama ručati ili ne. Vas ćemo nazvati da nam to potvrdite, a ako ne može da organiziramo ručak u nekim drugim obiteljima. Nakon tog ručka mladi odlaze u Zagreb gdje im je organiziran prijevoz kućama.
Vi ste pozvani na sva događanja u našoj crkvi i u Zagrebu. U našoj crkvi svako se jutro bude održavala molitva – pjesma, čitanja iz evanđelja i molitveni zazivi. Nakon toga se dijelimo u male grupe u kojima će se razmatrati pismo brata Alojza, vođe braće u Taizeu i odgovarati npr. na pitanja o molitvi – Što molitva za vas znači, kako se osjećate poslije molitve. Ako se odlučite doći na molitvu, dobit ćete knjižicu s tekstovima pjesama i tekstom molitvi evanđelja tako da i sami možete u svemu aktivno sudjelovati. Također, ako želite dočekati ovu Novu godinu u društvu s Bogom i mladima, dođite na molitvu za mir u 23,00h nakon toga nam se pridružite u Maloj Sali. Isto tako ste pozvani na sve radionice u Zagrebu. Ovih će dana biti postavljeni na panou u predvorju crkve plakat s rasporedom tih radionica i tema. Na lijevoj strani su vam teme, a paralelno desno mjesto i vrijeme održavanja. Evo ja ću izdvojiti neke teme, npr. 29. prosinca u Palmotićevoj ulici, crkvi Presvetog srca Isusovog bit će koncert mladih pravoslavaca iz Novog Sada i Zagreba. Na Kaptolu u crkvi sv. Franje Asiškog bit će u isto vrijeme šetnja starom jezgrom grada Zagreba. Na Velesajmu će od 14.30h biti razmatranje o Božjem pozivu koji Bog svima upućuje, u tišini i molitvi. U zagrebačkoj džamiji možete poslušati zbor Arabeske i upoznati Islamsku zajednicu. To i druge teme si možete pogledati i odlučiti se za sudjelovanje u nekima od njih. Ako želite ići i više dana, možete uzeti karticu koju platite 50 kn i tako ćete dobit kartu za besplatan prijevoz do Zagreba i po Zagrebu. Zapišite se na papirić ili nam se javite. Ako se odlučite ići na Velesajam i sudjelovati cijeli dan na programu, možete na Velesajmu kupiti karticu za obrok za 10 kn. Ručak je od 12 do 12.30h. Nakon toga odete na radionicu s temom koja vam se sviđa i navečer u 19h završite zajedničkom molitvom na Velesajmu. Možete sudjelovati u svim programima kojim želite.
Zatim, kad ovaj susret završi, da ne završi samo tako naglo, predviđamo susret 14. siječnja 2007. g. također poslije mise, u 19h. Doći će volonteri pa ćemo podijeliti zajedničko iskustvo susreta. Zabilježite si taj datum u kalendare da možemo to ostvariti.
Kolača i hrane i sokova će nam trebati 28. 12. i za doček 31. 12. Za 28. prosinca nam više treba kolačića i sokova. Tko se odluči za taj dan, kolače će donijeti 28. prosinca ujutro oko 8 h ili ćemo sami doći po njih. Tko se odluči pomoći za 1.siječnja, tj. za doček, to će trebati i kolača i sokova i hrane, trebat će to donijeti 31. prosinca u podnevnim ili ranovečernjim satima. Zato je važno da budemo u kontaktu.
Ako je netko slobodan 28. prosinca, i želi nam pomoći oko prijema mladih, može nam se javiti pa ako nam ustreba pomoć da vas pozovemo.
Što se tiče gostiju, također, ako uočite bilo kakav problem bez ustručavanja nas odmah nazovite, što god vas eventualno zasmeta ili ako se netko razboli ili bilo što, samo nazovite.
Zahvaljujem vam na gostoprimstvu. Vjerujem da će sve ovo biti jako lijepo iskustvo za sve nas.

Valentina

18.12.2006. u 10:06 | 1 Komentara | Print | # | ^

Pripreme

Pripreme su u punom jeku. Pa ljudi, tko god je sa područja Ivanić Grada i želi na bilo koji način sudjelovati neka nam se javi na broj 098 591 210 (Valentina). Svi su dobrodošli. Tkaođer trebamo još barem 30-ak spavaćih mjesta. Nebi bilo u redu da ljude stavimo da spavaju u školi ili dvorani. Za to se također javite na isti broj.
29. i 30. prosinca u župi, u Crkvi će biti molitva u 8.30 h ujutro i nakon toga male grupice u kojima će se raspravljati o različitim temama, pa tko je zainteresiran, neka dođe.
31. prosinca će u Crkvi biti misa, vjerojatno u 11.00 h, a navečer u 23.00 h "Molitva za mir", i nakon toga "Festival naroda" gdje će se svaka država predstavljati, naravno, i ovdje ste svi pozvani.
01.01.2007. biti će ujutro misa, i to je jedini dan kada je ručak sa obitelji, tj. tko god će primati nekoga od mladih, imati će priliku upoznati se bolje sa njima.
I taj dan oni odlaze kući.
Pa, bilo bi odlično kada bi uspjeli njima, a i sebi uljepšati tih nekoliko dana, i da imamo jedan poseban doživljaj za cijeli život.

09.12.2006. u 15:13 | 1 Komentara | Print | # | ^

Raspored događanja u Ivanić Gradu

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

28.12.2006.- Prihvat mladih u ranim jutarnjim satima
29.12.2006.- Jutarnja molitva i druženje u 08.30 h
30.12.2006.- Jutarnja molitva i druženje u 08.30 h
31.12.2006.- Nedjeljna misa i molitva za mir u 11.00 h
- Molitva za mir u 23.00 h (Crkva)
- Druženje i "Festival naroda" u vjeronaučnoj dvorani ili maloj sali (ovisno u broju gostiju)
01.01.2007.- Jutarnja misa u 09.00 h

01.12.2006. u 10:19 | 0 Komentara | Print | # | ^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2006 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Travanj 2009 (3)
Ožujak 2009 (1)
Veljača 2009 (1)
Siječanj 2009 (3)
Prosinac 2008 (6)
Studeni 2008 (2)
Listopad 2008 (3)
Rujan 2008 (3)
Kolovoz 2008 (1)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (3)
Travanj 2008 (6)
Ožujak 2008 (7)
Veljača 2008 (7)
Siječanj 2008 (6)
Prosinac 2007 (9)
Studeni 2007 (10)
Listopad 2007 (5)
Rujan 2007 (4)
Kolovoz 2007 (4)
Srpanj 2007 (5)
Lipanj 2007 (9)
Svibanj 2007 (5)
Travanj 2007 (4)
Ožujak 2007 (5)
Veljača 2007 (3)
Siječanj 2007 (8)
Prosinac 2006 (9)
Studeni 2006 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Život mladih u župi.

Informacije:
Župni ured Ivanić Grad: 2889 030
Valentina: 098 591 210

mail:
vkanic@vip.hr -Valentina
mladizupeig@gmail.com

Web Counter
Get a Web Counter

Linkovi

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr

mladi hbk
Taizé
taize-zg
stranica Ivanić Grada

talijanski blog
poljska web stranica

mala reklama- ako vam što treba, pogledajte

mistery_girl antea

mladi župe Kutina

mladi Varaždinske biskupije

Obavijesti

zbor: nedjeljom u 17.00 h