14.10.2022., petak

Promatrač


Promatrač

Tko, ili što je to pokrenulo u meni, ne znam: je li pun mjesec koji je te vruće noći sijao sa tamnoplavog neba, ili možda jedva primjetni lahor, koji je mreškao mirnu ljetnu noć, ili možda izgubljeni krik nepoznate ptice u noći, ili … mnogo je tih „ili“, a možda (čini se da je i tih „možda“ jako mnogo) je sve to ujedinjeno u tom trenutku djelovalo i pokrenulo nešto u meni za što nisam ni slutio da počiva u mom umu, u mojoj nutrini i pokrenulo mene, moje porive, događaje. Neprestano se pitam: bi li se odigrani događaji ispred mojih očiju odigrali, da im ja nisam bio svjedokom, jesam li ih ja pokrenuo, i što se to „nešto“ u meni one noći pokrenulo? Uglavnom, sve je počelo …

… te vrlo vruće ljetne noći, kad sam odjednom pun bijesa ustao, okupan u znoju i potpuno gol došetao do prozora spavaće sobe i zabacio glavu prema gore, prema nebu, tražeći razlog svoje budnosti, nervoze, napetosti i još ponekog osjećaja kojeg nisam bio u stanju definirati. Pun mi se mjesc žutilom cerio sa tamnoplavog neba, a lagani lahor mekom je nadlanicom brisao graške znoja sa mog čela. Mir i tišina, čak ni saobraćaja nije bilo, nadvila se nad uspavanim gradom.
Stajao sam onako gol i oznojen uz sam rub prozora i gledao u noć, u Mjesec, u obližnji uspavani neboder: sva su svijetla pogašena bila. I onda je jedno svjetlo bljesnulo, razbijajući tamu noći i ja sam zadrhtao: osjetio sam nešto, nešto sasvim nepoznato do tog trenutka. Uzdrhtao sam i pogled prikovao sa tu malu svijetlu točku u noći, pitajući, što li se tamo, u osvijetljenim prostorijama događa u ovim sitnim noćnim satima?
Ne misleći baš ni na što, okrenuo sam se na peti, odšetao u dnevnu sobu, ne paleći svijetlost, vrlo se dobro snalazeći u mraku, pa iz ruksaka kojeg sam nosio prilikom lutanja šumom, što mi je bilo veliko zadovoljstvo, iščeprkao dalekozor i osjećajući nepoznato uzbuđenje koje me odjednom obuzelo, prestao sam se znojiti i svi mi se mišići napeli, brzo se vratio pored malo prije napuštenog prozora.
Ona je bila plavuša (prirodna ili ne, nisam mogao znati), vitka, visoka, a on visok, tamnokos i oštrih crta lica. Pograbili (nema druge riječi za to) su se poput životinja doslovno kidali, ne skidali, već upravo kidali odjeću jedno s drugog i grizući se, ne ljubeći se, već baš grizući se.
A ja sam u tom trenutku počeo gristi donju usnu, osjećajući kako mi se muškost napinje i raste i razapinje mi grudi zbog nepoznatog osjećaja koji je prijetio ubiti me: ostajao sam bez daha! Zaboravio sam disati!.
Kroz moćan dalekozor gledao sam ih kako uživaju jedno u drugom i zavidio im, odjednom osjetivši nemoć u bedrima, odbijajući povjerovati u to, pa sam na tren smaknuo dalekozor s očiju i spustio pogled niže, prema vlastitim preponama i začuđeno gledao u ono što je samo tren prije bilo tvrdo i moćno, kako sad mlohavo i mrtvo i smežurano odmara (ili umire) između mojih nogu.
Zar zbog toga ne mogu spavati? A misao mi poletjela u nedavnu prošlost, samo nekoliko dana unazad, kad sam posljednji put „pokušao“ sa jednom djevojkom, a u mojoj uzburkanoj nutrini još je odjekivao njen podrugljivi smijeh kojim me ispratila iz svog stana i iz svog života.
- Mlitavac mlitavi – rekla je gurajući me iz stana, a svaka njena riječ i naročito ton kojim je riječ bila izgovorena, rezala bi moju već otprije ranjenu dušu, jer nije ovo bio prvi i jedini pokušaj.
- Nikad više! – rekao sam glasno i stideći se samog sebe, svoje slabosti, svoje NEmuškosti, svojih poraza sa djevojkama, odlučivši više si nikad ne dozvoliti takvu slabost i prići nekoj djevojci u nadi … jer nade nema, nikad je nije ni bilo, lagao sam samog sebe, nadao se uzalud i sad to znam i prihvaćam i mirim se time, tako jest i tako mora biti. Prihvaćam Život onakvog kakav jest. Mirim se sa sudbinom.

Gledao sam strastveni par već trideset i osmu večer za redom, uvijek je isto bilo: oni bi se pograbili „obavili svoje“, a ja bi ih gledao mirno i bez uzbuđenja, ništa se u mojoj nutrini ne bi pomjerilo, a najmanje …
Trideset i devetu večer, a ljeto je već uzmicalo pred nastupajućom jeseni, zauzeo sam svoje mjesto pored prozora, obučen u kratke hlače i majicu bez rukava, nije više bilo vruće, soba je bila u tami, nisam želio skretati pažnju na svoje prisutnost, kad je oko ponoći svijetlost na „onim prozorima“ probila mrak. Ne žureći, već naviknut na njihovu rutinu i očekujući je, podigao sam dalekozor do očiju, mirno bez uzbuđenja, očekujući uobičajeni igrokaz kojemu sam već prisustvovao i kojeg znam napamet.
Ona je, obučena u dugu crnu haljinu zakoraknula brzim korakom ispred muškarca obučenog u tamnoplavo odijelo, naglo se okrenula, zamahnula rukom prema muškarčevom licu, ali ju je on preduhitrio: blokirao je udarac žene i vidio sam pobjednički cerek na njegovom licu. Ali žena nije odustajala: ponovo je zamahnula, on je odbio prvi njen zamah, ali drugi nije uspio. Tresnula ga je punim dlanom posred lica i kroz moćni dalekozor lijepo i sasvim jasno vidio sam zapanjeni izraz lica muškarca. Nije mogao vjerovati da mu se to događa. A onda mu se izraz lica odjednom, u hipu promijenio, bjesnilo je isijavalo sa njega, ramena mu se napela, licem mu prošao grč i nešto je rekao (ili viknuo) partnerici, a ona ustuknula, uzalud ustuknula, jer on je zakoračio prema njoj, zgrabio je za desno rame, privukao k sebi i desnim je dlanom nemilosrdno tresnuo posred lica.
Uzbudio sam se! Odložio sam dalekozor i u nevjerici spustio, oborio pogled (baš kao i onu večer odavno prije, kako mi se činilo) i uvjerio se u istinitost osjećaja: muškost se probudila i nije ponovo klonula.
Brzo sam zgrabio dalekozor i nastavio gledati voljeni prizor: nisam se (u tom trenutku) pitao zašto mi je to voljeni trenutak, nisam se pitao ništa i ništa nije ni bilo važno, osim događanja u mojim preponama. Sve sam više uživao, uzbuđenje je sve više raslo i raslo …
… i kad je muškarac zgrabio kuhinjski nož vrlo dugog sječiva, zadrhtao sam i u jednom momentu se zapitao: bi li trebao (morao) nazvati policiju, silno uzbuđenje je zakočilo svaku moju moguću drugu reakciju; gledao sam požudno kako joj on zabija nož u grudi, kroz moćan dalekozor gledao sam kako joj se krv slijeva niz grudi, osjećajući do ovog čarobnog trenutka sasvim nepoznato uživanje prosipanje sjemenja iz mog i dalje nabreklog uda, već onda znajući da neću nikog zvati i da je ovo moj Život: promatranje i čekanje u nadi …

Copyright © 2022. by misko- zabranjeno korištenje objavljenih radova bez pristanka autora

Oznake: ljubav bez kalkulacija


- 14:36 - Budi (2) - Iskren - #

09.02.2015., ponedjeljak

Samo ljubav


Samo ljubav


Probudio sam se prvi, ali ničim nisam odao da mi svijest ponovo prima signale vanjskog života koji se odvijao izvan naše sobe. Šumovi, koji su dopirali s ulice bili su prigušeni, promet je bio sasvim slab, gotovo nikakav, a crno i hladno zimsko jutro nije pozivalo na ustajanje.

Sasvim sam lagano se istezao čitavom svojom dužinom i pritom osjetio njen dodir na desnom boku, mekan i topao i koji mi je prijao, pa čak i izmamio prvi osmijeh tog dana. Smiješeći se nečujno, samo licem, bez zvuka, pogledao sam u nju, okrenuvši glavu nadesno.

Prisjetio sam se, kako se negdje oko tri ujutro potiho uvukla do mene i kako mi je prijala toplina njenog tijela. Znao sam, da i njoj prija toplina mog tijela. Uzajamno smo se grijali kroz dodir i osjećaje.

Spavala je na trbuhu, sasvim ispružena, baš kao da se i ona proteže u ranom jutru, kao što sam to ja učinio prije nekoliko trenutaka. Jedno sam je vrijeme gledao mirno, ne pomičući se i uživajući u pogledu. Zatim nisam više mogao izdržati i pružio sam ruku, pa joj lagano, sasvim lagano, pomilovao leđa, jedva ih dodirujući dlanom.

Usprkos mom mekom dodiru, zadrhtala je pod njime i duboko uzdahnula: lijepo sam vidio kako joj se grudni koš napinje. Odmah zatim, uz još jedan duboki uzdah, okrenula se na leđa, pokazujući mi trbuh.

I trbuh sam joj pomilovao, dodirujući ga meko samo s vršcima prstiju. Sad se već sasvim razbudila, napela tijelo i protegnula, baš kao da imitira mene. Otvorila je oči i njen smeđi i već sasvim bistar i budan pogled potraži moj pogled.

- Jutro, curo - jedva sam čujno rekao. - Hoćemo li započeti dan?

Istog je časa skočila na noge, a rep joj je mahnito vitlao u hladno jutro, dok je moja Foksi nastojala mi polizati lice.


Copyright © 2015. by misko - zabranjeno korištenje objavljenih radova bez pristanka autora.

Oznake: ljubav bez kalkulacija


- 18:56 - Budi (14) - Iskren - #

<< Arhiva >>

< kolovoz, 2024  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Opis bloga:
Priče iz života o životu...

Photobucket


photo gallery

A R H I V A
2005
3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2006
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2007
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2008
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2009
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2010
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2011
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2012
1 2 3 4 5 6 7 - 9 10 11 12
2013
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2014
1 2 3 4 5 6 9 10
2015
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2016
1 3 4 5 - 7 8 9 10 11
2017
1 4 7 8 10 12