Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

24.01.2007., srijeda

* * *

Image and video hosting by TinyPic Oduvijek mi je snijeg donosio radost. Kako bi se godina polako približavala kraju a dani sve hladniji, ja sam kao mala često bila priljubljena uz prozor i iščekivala kada će zasniježiti. I mogla sam dugo promatrati vani u noć, guste pahulje pod svijetlom ulične rasvjete kako tiho padaju. A onda ujutro ostati bez daha nad bijelinom ulice, dvorišta i krovova kuća.

Večeras sam na nagovaranje sestre pogledala kroz prozor i odmah je zatim je došlo ono isto oduševljenje kao toliko godina prije zbog pahulja kako polako padaju.
* * *
Image and video hosting by TinyPic
Naš karakter je ono što mi činimo kada mislimo da nas nitko ne gleda.
Jackson Browne

- 23:39 - Komentari (21) - Isprintaj - #

22.01.2007., ponedjeljak

Ivan 17,22

Image and video hosting by TinyPic
Kada ponovo dođeš, hoćeš li naći vjere na zemlji?

Hoćeš li naći one kojima je više stalo do vječne sigurnosti tvoga kraljevstava nego do prolazne vlastite?

Hoćeš li naći one koji se prepoznaju jedni u drugima?
...
Hoćeš li naći braću koja se ljube, premda prolaze različitim putovima?

/ Stjepan Lice; Dobra sreća /

Riječi koje sam podebljala za mene su povezane uz molitvu za jedinstvo kršćana.
Isus je molio da budemo jedno a onda su nastali različiti putovi i kako ih pomiriti?
Ostavljen nam je put i način - ljubiti jedni druge,
a On koji je sam Put naći će put jednih do drugih.


- 22:53 - Komentari (9) - Isprintaj - #

15.01.2007., ponedjeljak

Dva jerihonska slijepca

Image and video hosting by TinyPic
Kratko poglavlje no unatoč tome vrlo slikovito, bogato. Mnoštvo koji hoda za Isusom. Prašina od hoda po prašnjavim putem.
I dva slijepca.
Bespomoćno sjede.
Sigurno su čuli za Velikog Proroka koji prolazi gradovima i polažući ruke donosi zdravlje.
I toliko puta su sigurno poželjeli da On prođe i njihovim putem.
I sada je tu.
Kako do Njega?
Ni oni sa dobrim vidom teško da se mogu samo tako progurati do Njega a kamoli njih dvojica.
Mnoštvo bi ih pregazilo. A opet. Nemaju kud. Žele progledati. Biti zdravi.
I zato ne odustaju. Viču za Njim "Gospodine, Sine Davidov, smiluj nam se!" jer želja za zdravljem je veća od straha da ih Isus možda neće čuti.
I tužno kako su ih drugi ušutkivali umjesto da im pomognu u njihovoj nevolji. Sigurno su bili jako glasni.
Jer osjećali su kako Nada prolazi njihovim putem, kraj njih.
Isus je ganut nad Jerihonskim slijepcima, kao što je ganut nad svakim tko nema kud.
I pokušavam zamisliti Isusov pogled kada ih pita: "Što hoćete da vam učinim?". Pogled pun sućuti i ljubavi koja odnosi težinu koju nameće život.

Sigurna sam da je Gospodinu bila poznata životna priča ova dva slijepa čovjeka, no ipak čeka da Ga oni prvi pozovu da im priđe.
Isto tako je znao što žele od Njega no svejedno ih pita: "Što želite?" jer svatko tko traži treba točno znati što traži.
A ovi slijepci su to uistinu znali; tko im je potreban , kako će doći do Njega i što će Ga tražiti. I progledali su i pošli za Isusom. Više ne žele bez Njega. Nije ima vratio samo vid, nego život.

Neka i nama to bude ohrabrenje u svim našim traženjima.
Image and video hosting by TinyPic Da ne odustanemo ako nam se čini da će biti teško doći do Gospodina.
I da ne dopustimo da nas netko drugi ( razočaranje, strah, nevjera ) ušutka kada krenemo putem molitve.
Isus i danas prolazi kraj nas.
Isto kao prije 2000 godina u Jerihonu.
( Mt 20, 29-34 )

Image and video hosting by TinyPic
Božji plamen
Često sam dolazila očekujući novi post.
Danas sam saznala da više nije s nama. Ruke su mi zadrhtale i ostala sam u nevjerici.
Kroz misli i srce su mi prošli svi komentari koje smo izmijenile.
Neka počiva u Njegovom miru,
Nikolina, naš dragi Božji plamen.

- 22:27 - Komentari (22) - Isprintaj - #

11.01.2007., četvrtak

Dakle... :)

Od kada mi je draga triptih rekla da sam na popisu, razmišljam što bih mogla napisati. Neću duljiti... :) idem pisati:
1. Image and video hosting by TinyPicVatreni navijač. Tata me je često vodio na treninge, znala sam nabrojati postavu Hajduka a jednom sam u školu došla u bijeloj majici. S hajdukovim grbom. I onda bi se svađali o Deveriću, Mlinariću a ja sam branila Sliškovića i braću Vujević. I nije samo tako u nogometu. Pratila sam sve susrete, ljestvice, tko će igrati a tko biti na klupi. Dvije najdraže utakmice na kojima sam promukla; košarka: Hrvatska - Rusija, OI Barcelona, gubili smo i u zadnjim sekundama prekršaj na Vlkovu i pobijedili smo. I druga je u nogometu s Njemačkom SP u Francuskoj. Brat kaže da smo pobijedili zahvaljujući mojem žestokom navijanju.

2. Image and video hosting by TinyPic Bojim se visine. Bila sam mala, igrala sam se oko bakine kuće, trčala za pilićima i nekako se našla na krovu garaže. Pilići su poletjeli kada su došli do ruba a ja sam čudom uspjela zadržati ravnotežu i ostala živa. Strah od visine je stalno prisutan. Ne mogu gledati druge kada se penju. Najviše se bojim balkona bez ograde.
3. Volim slušati glazbu. Kada čujem neku dragu pjesmu obavezno ću zaplesati ako sam doma ili pjevati ako vozim. Kada sam kupovala auto, u razgovoru s prodavačem sam više razgovarala o ugradnji mp3 playera nego o samom autu. Kada idem na dalje putovanje onda si posebno pripremim kompilaciju za slušanje. Dvije pjesme koje me uvijek jako razvesele kada ih čujem na radiju: "...sve nježne riječi svijeta" i "Tonka reci cvrčak".

4. Zaljubljena u nebo, oblake i zvijezde. Iako zvuči možda sladunjavo, istina je. Oblaci po danu i zvijezde po noći, ne mogu ih se nagledati. I ako je vedro, obavezno moram nekome tko je kraj mene pokazati kako se lijepo vide Velika kola, Kasiopeja a u ovo doba godine i Orion.

5. Image and video hosting by TinyPic Crtanje drvenim bojicama. Imam veliku kolekciju drvenih bojica. Bacam ih tek kada se potpuno istroše. Čuvam ih već godinama u jednoj povećoj kutiji od cipela a ima ih toliko da za svaku boju mogu napraviti raspon nijansa. I naravno uz njih imam blok i bilježnicu sa crtežima nastali u kombinaciji meke olovke, drvenih bojica i tankog crnog flomastera.

A što s tiče web aplikacija: e-mail, google, blog, forum, tinypic.
Iako mi je drag svijet interneta, drago mi je kada moje vrijeme na internetu nije predugo.

Anna
amaely
Hrvoje
more nade
borac
Idem im sada javiti da su na popisu. :)

- 19:39 - Komentari (14) - Isprintaj - #

03.01.2007., srijeda

Mon cherry i griotte ili prica o Taize-u

Image and video hosting by TinyPicSvima nam je u župi Taize bio prekrasno iskustvo. Pripreme u organizaciji u trajale mjesecima, nedjeljom su nakon večernje Mise bili molitveni susreti. I onda su nam stigli u maglovitom četvrtku iz Villniusa, Barcelone, Bukurešta, Varšave, Pariza, Tirane, Budimpešte, mnogih njemačkih gradova, ostalih dijelova Hrvatske. Ukupno 400. Prvo molitveno jutro u našoj župnoj crkvi. Sjetila sam se Pariza i Lisabona i radost što je takav susret ove godine kod nas. Predivan doček Nove godine. Molitva i pjesma- Zatim smo pjevali s Francuzima Champs Elises, s Nijemcima o njihovoj kleine biene Maja, s Poljacima, Albancima i Rumunjima plesali, Španjolci su napravili castelo - ljudsku piramidu. I poslije ples do zore. U srcu radost zbog zajedništva u Kristu.
U moju obitelj su došle dvije djevojke iz Barcelone. Pet dana je brzo prošlo i pokušali smo naše gošće nagovoriti da ostanu još koji dan. Iako se Maria dobro zamislila nad prijedlogom kada sam spomenula da imam ee dvd LotR :).
Na novogodišnjem ručku molili smo na hrvatskom i katalonskom. I poslije smo im pričali o Hrvatskoj a one nama o velikom gradu- Barceloni.
Ispratili smo ih na vlak. Došle su i druge obitelji koje su primile mlade iz Europe. Jedna obitelj s malom djecom je dobila goste Afrikance i na stanici su se maleni teška srca oprostili od svojih gostiju. Vlak je polako krenuo i mahali smo im sve dok nisu nestali u daljini. U srcu je ostala toplina i razdraganost.

Sjećam se kako smo se rastajali od svojih domaćina u Lisabonu. Zagrljaj se razumije na svim jezicima. I prije nego smo ušli u autobus, dali su mi vrećicu u kojoj je bila hrana za put. Kasnije u putu, otkrili smo da smo dobili i veliko pakovanje Mon cherry kojima smo se častili putujući Pirenejskim poluotokom. Saznala sam da Maria i Mireia vole čokolodne bonbone i na odlasku smo im darovale svakoj kutiju griotta koje su ih jako razveselile.
To je to. Krug radosti je zatvoren. Tko daje taj i prima. I kada si iskreno darivan, želiš taj dar dijeliti drugima.
Čovjek koji je upoznao Boga i darivan Njegovom blizinom ne može drugačije nego tu ljubav prenositi drugima. To je razlog zašto pišem ovaj blog. :)
I završavam riječima pjesme koje sam naučila u Parizu i koju smo Maria, Mireia i ja pjevale u autu, vraćajući se s Mise za koju smo se junački uspjele probuditi:
Image and video hosting by TinyPic
The Kingdom of God is justice and peace and joy in the Holy Spirit,
Come, Lord, and open in us the gates of your kingdom.”

/Slikano na Velesajmu, 30.12.2006./
- 22:42 - Komentari (31) - Isprintaj - #

< siječanj, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Korak po korak na Njegovom putu...
Image and video hosting by TinyPic

mirtablog@net.hr

Valja znati biti čovjek iskoraka ali prije toga znati sjesti do Isusovih nogu i natapati dušu Njegovom rječju." p. Luka Rađa
____________________________

Prostor duha
Tko mene slijedi, sigurno neće ići po tami, nego će imati svjetlo koje vodi u život. Ivan 8,12

Image hosting by TinyPic

Isus ih pogleda pa im reče:"Ljudima je nemoguće ali je Bogu sve moguće." Matej 19,26
____________________________

Ali kad to doznade narod, pođe za Njim. On ih primi te im je govorio o Kraljevstvu Božjem i ozdravljao sve koji su trebali ozdravljenja. Luka 9,11
_____________________________

I ja vam kažem:ustrajno molite i dat će vam se! Tražite i naći ćete! Kucajte i otvorit će vam se! Jer svatko tko moli, prima; tko traži, nalazi, a otvara se onomu koji kuca. Luka 11,9

Image and video hosting by TinyPic Ma što me zamolili
u moje ime,
ja ću to učiniti. Ivan 14,14

________

Činiti nemoguće- to je stvarnost onih koji poznaju glas svog Gospodina. J. Zink
_____________________________

Božja ljubav pokriva nas sa svih strana, zato je i ne osjećamo - kao što ne osjećamo atmosferski tlak. E. Cardenal
_____________________________

"Slučajnost je Božji potpis kojim se Bog služi kada želi ostati anoniman." A. France
_____________________________

Bog je istina. Tko traži istinu,taj traži Boga, bilo mu to jasno ili ne. E.Stein

______________________________

Sva radost tvoja
neka bude Bog
On će ispuniti želje tvoga srca.
Psalam 37,4
Image hosting by TinyPic

"Ja sam ono što
moj Bog misli o meni."
sv. Mala Terezija
______________________________

"Što se više prepuštamo Bogu u ruke, to više postajemo sobom - jer nas je On stvorio. Tek kad se okrenem Kristu, Njegovoj osobi, tek onda posjedujem pravu vlastitu osobnost." C.S. Lewis
_____________________________

There is always hope.
J.R.R. Tolkien
_____________________________

Želimo li u svijetu djelovati kao kršćani, moramo slušati, pitati i pustiti da nam se postavljaju pitanja. J. Dopfner

Image and video hosting by TinyPic

"Najmudriji trenuci u vašem životu bit će oni u kojim ćete reći "da" Bogu!" R. Warren
_____________________________

Bit je molitve u pozornosti.S. Weil
_____________________________

Nitko od nas ne sluti što bi Bog od njega učinio kada bismo mu se posve prepustili.
Ignacije Loyola
_____________________________

Neki ljudi šeću po kiši
a neki se samo smoče.

Image and video hosting by TinyPic
Vjera je ptica koja pjeva dok još vlada mrkla noć.
R.Tagore
_____________________________

Remember: succes truly is the result of good judgment. Good jugment is the result of experience, and experience is often the result of bad judgment!
Anthony Robbins
______________________________

Love carries great expectations. A. Kipfer
Image and video hosting by TinyPic

"Šutnja je Božji poziv da pred Njim kapituliramo." p. L. Rađa
_____________________________

"Posve se pouzdati u Boga znači vjerovati da On zna što je najbolje za vaš život." R. Warren
_____________________________


Maybe God wants you to meet many wrong people before you meet the right one, so when this happens, you`ll be thankfull. Gabriel Garcia Marquez

Image and video hosting by TinyPic

I kada puta više nema
ljubav nastavlja svoj hod. S. Lice
_____________________________

Ljubav ima dvije pratilje: Dobrotu i strpljivost. Dante
_____________________________

Tko se moli, taj ne polaže svoje ruke u vlastito, već u Božje krilo. K. Hemmerle
Image and video hosting by TinyPic

Far too many people are LOOKING for the right person, insted of trying to BE the right person.
Gloria Steinem
__________________________

Želiš li otkriti čega se tvoj neprijatelj najviše boji, promatraj što čini da bi uplašio tebe. J. A. Froude
___________________________

The worst way to miss someone is to be seated by her/his side, and know you`ll never have
him/her. Gabriel Gracia Marquez
____________________________

Kad pripadam tebi, tad konačno potpuno pripadam i samome
sebi. Michelangelo Buonarotti

Image hosting by TinyPic

There are two kinds of people in the world - those who walk into a room and say, "There you are," and those who say, "Here I am!" Abigal Van Buren
____________________________

Biti zaljubljen ne znači nužno i voljeti. Biti zaljubljen je određeno stanje; voljeti je čin. Stanje odnosimo, za čin se odlučujemo.
Denis de Rougemont
Image hosting by TinyPic

No person deserves your tears, and who deserves them won`t make you cry. Gabriel Gracia Marquez
____________________________

Neprijateljima treba neprestano opraštati jer ih to najviše ljuti. O.Wilde
____________________________

Dvije stvari su beskonačne, svemir i ljudska glupost, ali sto se svemira tiče nisam posve siguran. A. Einstein
____________________________

Najviše se vole ljudi koji imaju iste vrline, najviše se mrze oni koji imaju iste mane.
____________________________

Never stop smiling, not even when you`re sad, someone might fall in love with your smile!
Gabriel Garcia Marquez

Image and video hosting by TinyPic
____________________________

Don`t struggle so much, best things happen when not expected.
Gabriel Garcia Marquez
____________________________

Image hosting by TinyPic
Love knows no boundaries.
A. Kipfer

Log in

poslovice :)

Čovjek nije ljubomoran kad voli, vec kad želi da bude voljen. Ruska

Ti ne znaš koliko je težak teret koji ne nosiš. Afrička

Četiri se stvari nikad ne vraćaju: izgovorena riječ, ispaljena strijela, prošli život i propuštena prilika. Kineska

Vjera obećava siguran dolazak – ali ne i uvijek udoban put. Kineska

Što više ljubavi, to manje riječi. Nizozemska

Nije dovoljno ljubav posaditi, treba je i zalijevati. Njemačka

Samo onda istinski volimo kad više nemamo potrebe da to kažemo. Engleska

Ljubavni pogled dug je tekst. Njemačka

Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,odluči prije negoli provjeri,kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
Arapska

Ljubav je staklo koje se lomi ako ga čovjek primi suviše nesigurno ili suviše čvrsto. Ruska

Krhka je ta ljubav, koja se od prvog udarca lomi. Ruska

Prava ljubav je nijema, a lažna brbljava. Talijanska

Ljubavne rane može izliječiti samo onaj tko ih je zadao. Njemačka

Prijatelja kori kad ste sami,hvali ga javno. Latinska izreka

Veseo čovjek je kao sunce:kud god ide osvjetljava! Turska

Pet minuta pomoći je bolje nego deset dana sućuti. Rumunjska

Mač ima dvije oštrice,a jezik na stotine! Vijetnamska

Navika je željezna košulja. Češka

Ostavi onome koji voli ono što voli, jer ako mu kažeš da ostavi to ono što voli, on će i dalje voljeti ono što voli, a tebe će mrziti. Senegal

A friend in need is a friend in deed. Engleska