minus40kg - kalorijski restoran

* Purica s mlincima i paradajz ... 530 kcal


20240620-170409

10 dag purećeg batka ... 150
5 dag mlinaca ... 180
0,1 dl suncokretovog ulja ... 90
10 dag paradajza ... 20
0,1 dl maslinovog ulja ... 90
sol, papar, vlasac, ...

Pečenje je uvijek lijep nedjeljni ručak, pa i onda kad se radi sredinom tjedna ispadne izvrsno.

Posebno je zgodno kad sve pripremi netko drugi. Imamo u blizini pekaru u kojoj uz kruh i peciva peku i meso. Doneseš meso, a sve ostalo je njihova briga. Čak je na kraju bila i dostava doma.

Ovo je prvi paradajz iz Ludbrega ove godine. Poseban je zato što raste iz prave zemlje i pod pravim suncem.


23.06.2024.
komentiraj (5)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak