minus40kg - kalorijski restoran

* Sendvič od jetre bakalara ... 330 kcal

20240403-224106

5 dag graham peciva ... 110
5 dag jetre bakalara ... 200
10 dag kisele miješane salate ... 20
sol, papar

Rijetko prisutna namirnica u našim dućanima. Veli proizvođač: Jetra bakalara u vlastitom ulju od islandskog bakalara punog proteina i zdravih masti. Ovakve namirnice definitivno nisu za svakoga, pa je moj prijedlog da dobro promislite želite li ovakvo nedvojbeno specifično iskustvo. Ne odnosi se ovo samo na okus, nego i sigurnost da je želudac dovoljno snažan da podnese ovako nešto. Eto, jedna od rijetkih namirnica koju ću maknuti iz svog jelovnika. Jednostavno mi je premasna, a nije da mi je neki nezaboravni okus, dapače, zato sam i stavio toliko papra, čak i dosolio. Ni kisela miješana salata nije uspjela anulirati 40 % masnoće u ovoj jetri bakalara.

P.S.
Objavljujem samo kao podsjetnik da se ovdje radi o realnoj svakodnevnoj kuhinji gdje sva jela nisu prolazna, a kamoli reprezentativna.


04.04.2024.
komentiraj (9)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak