minus40kg - kalorijski restoran

* Poslijeuskrsna musaka ... 410 kcal

20240401-132911

5 dag jaja (1 kom.) ... 80
10 dag nemasne kuhane šunke ... 110
10 dag krumpira ... 80
1 dl kiselog vrhnja ... 140
sol, papar, mladi luk

Red kuhanog i na ploške rezanog krumpira, pa kuhane šunke i jaja. Na to malo kiselog vrhnja i tako dok ima. Peci u pećnici pola sata na 170 stupnjeva. Bilo bi bolje da na završni sloj nije išlo vrhnje, jer kad je počelo tamniti izvadio sam iz pećnice, a na dnu je ostao dio vode koju je vrhnje pustilo. Kod serviranja sam narezao i mladi luk. Sve u svemu, bezbroj je varijanti kako iskoristiti preostalu šunku i jaja, a ovaj je meni jedan od boljih.


02.04.2024.
komentiraj (6)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak