minus40kg - kalorijski restoran

* Juha: Batat, prokulice i topljeni sir ... 340 kcal

20231213-234518-1200x900

5 dag topljenog Cheddar sira (3 trokutića) ... 100
10 dag ljubičastog batata ... 90
10 dag prokulica (kelj pupčar) ... 40
0,5 dl vrhnja za kuhanje 20 % m.m. ... 110
Curry, šareni papar

- skuhaj povrće, dodaj vrhnje i sir, začini, samelji

Sir se osjetio znatno manje nego što sam to očekivao.

Ideja je bila u juhu staviti i malo pečenog tosta na maslacu,
ali od toga sam na kraju odustao, iako vjerujem da bi pasalo.

Kod izrade juhe, osobito guste, treba dobro paziti na vodu,
jer ako se jako razvodni izgubit će se i okusi i gustoća.
Znam da je to svima jasno, ali upućujem na mjeru.


14.12.2023.
komentiraj (10)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak