minus40kg - kalorijski restoran

* Batat i mozzarella kao topli sendvič

DSC03940

Sastojci: Batat, mozzarella, sušena rajčica, maslina i zelena salata,

Izrada:
- ispeci batat na naglo na tavici, stavi mozzarellu na njega
- dodaj sve ostalo
- serviraj uz zelenu salatu

Začini:
- sol, papar i list bosiljka
- za salatu: sol, papar, ocat, ulje

Komentar: Batat je polupečen, malo hrskav
i osjetno manje sladak nego kuhan.

Pitanja:
- Osim u boji, koja je razlika bijelog, narančastog i ljubičastog batata?
- Vrijedi li ljubičasti batat više nego duplo € od bijelog i narančastog?


05.07.2023.
komentiraj (9)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak