10 dag filea pilećeg zabatka ... 140
5 dag tjestenine ... 180
10 dag šampinjona ... 20
0,3 dl vrhnja za kuhanje 20% m.m. ... 70
0,05 dl ulja ... 50
sol, papar, hvarski začini, svježi bosiljak
- ispeci piletinu u pećnici na soli
- dinstaj šampinjone ne malo ulja
- skuhaj i ocijedi tjesteninu
- pomiješaj, dodaj vrhnje
Eto, pečenje na soli je definitivno prošlo,
neovisno što se nije radilo o cijelom piletu.
Masnoća je ocijeđena i završila je u kori soli.
Uz priču o svakodnevnoj kuhinji, pažljiviji,
primijetit će da su korištena dva tijesta.
Jednostavno, trebalo ih je potrošiti, ...
Izvrstan obrok,
mrvicu kompliciraniji,
ali koristio sam već očišćene i
narezane šampinjone, ...
P.S.
Pomalo mi je drago da gubite interes za ovaj blog,
jer toliko je ovdje dosadnih ponavljanja da je i meni previše.
Imam neke nove ideje i one idu čim objavim već do sada pripremljeno,
ne za vas, nego samo za sebe, kako to zapravo i treba biti.
U tom kontekstu odlaze i dodatna objašnjenja.
W. A. Mozart: Velika misa u c-molu
Crkva Gospe od Zdravlja, Split, 2014.