minus40kg - kalorijski restoran

* Piletina, tjestenina i šampinjoni ... 460 kcal



10 dag filea pilećeg zabatka ... 140
5 dag tjestenine ... 180
10 dag šampinjona ... 20
0,3 dl vrhnja za kuhanje 20% m.m. ... 70
0,05 dl ulja ... 50
sol, papar, hvarski začini, svježi bosiljak

- ispeci piletinu u pećnici na soli
- dinstaj šampinjone ne malo ulja
- skuhaj i ocijedi tjesteninu
- pomiješaj, dodaj vrhnje

Eto, pečenje na soli je definitivno prošlo,
neovisno što se nije radilo o cijelom piletu.
Masnoća je ocijeđena i završila je u kori soli.

Uz priču o svakodnevnoj kuhinji, pažljiviji,
primijetit će da su korištena dva tijesta.
Jednostavno, trebalo ih je potrošiti, ...

Izvrstan obrok,
mrvicu kompliciraniji,
ali koristio sam već očišćene i
narezane šampinjone, ...

P.S.
Pomalo mi je drago da gubite interes za ovaj blog,
jer toliko je ovdje dosadnih ponavljanja da je i meni previše.
Imam neke nove ideje i one idu čim objavim već do sada pripremljeno,
ne za vas, nego samo za sebe, kako to zapravo i treba biti.
U tom kontekstu odlaze i dodatna objašnjenja.

W. A. Mozart: Velika misa u c-molu
Crkva Gospe od Zdravlja, Split, 2014.



27.05.2023.
komentiraj (2)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak