minus40kg - kalorijski restoran

* Kruh naš svagdanji ... 260 kcal / 10 dag


Kruh mi u pekaču ispada sve bolje.

S ovim na fotki sam baš jako zadovoljan.

Napravljen je od sastojaka u ovim omjerima:

- 2,5 dl vode
- 0,3 dl ulja
- 0,5 dag soli
- 0,5 dag šećera ... 20
- 2 dag mlijeka u prahu ... 100
- 20 dag bijelog brašna ... 720
- 15 dag raženog brašna ... 560
- 5 dag suhog kvasca

Koristio sam program 8 (Tefal PF-240E) s odgodom, da mi ispadne gotov taman pred doručak.

U početnim pokušajima sam lagano nauljio cijelu posudu, čime sam dobio tvrđu i deblju koru. To sam vidio u nekom videu na netu, ali ispalo je nepotrebno, tj. bolje je bez toga. Nije potrebno posebno uljiti ni krilce za miješanje. Bez toga mi kod vađenja kruha ostane u posudi, a kad sam uljio krilce bi redovno ostao u kruhu, pa ga je trebalo čeprkati kukicom van.


20.05.2023.
komentiraj (13)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak