minus40kg - kalorijski restoran

* Sir, tjestenina i salata ... 470 kcal



10 dag svježeg sira ... 100
2 dag pancete ... 100
5 dag pirove tjestenine ... 180
sol, šareni papar, svježi bosiljak
... 380

10 dag mini rajčica ... 30
5 dag rikule ... 10
0,05 dl bučinog ulja ... 50
sol, papar, aceto balsamico
... 90

- skuhaj pirovu tjesteninu, ocijedi
- na vrlo kratko ispeci pancetu
- umiješaj svježi kravlji sir
- dodaj tjesteninu
- serviraj uz salatu

Eto, kad već radim svoj sir,
logično ide neko konkretno jelo.

Panceta je korištena u kontekstu začina.

Ispalo je izvrsno, a i nutritivno je OK.


16.05.2023.
komentiraj (9)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak