minus40kg - kalorijski restoran

* Povrtni popečak, ćevapi i kajmak ... 930 kcal



10 dag purećih ćevapa ... 180
0,1 dl ulja ... 90
... 270 kcal

20 dag kelja ... 40
15 dag batata ... 140
0,2 dl ulja ... 180
... 360 kcal

5 dag kajmaka ... 240
3 dag sweet chilli umaka ... 60
... 300 kcal

- dobro skuhaj batat i kelj
- formiraj u popečak, peci u tavici na ulju
- ćevape peci u tavici na ulju
- dodaj kuglicu kajmaka
- prelij slatko ljutim umakom

Eto, tako je bilo, stihijski i bez plana.
Rezultat je skroz sukladan pristupu: Katastrofa.

Povrće je prekuhano, pa još i pečeno.
Bespotrebno je dodan kajmak i slatko ljuti umak.
Vrijedno povrće je uništeno, a kalorije su otišle u nebo.
U originalnom receptu je u popečak trebalo ići i jaje.

Kako je trebalo:
10 dag purećih ćevapa ... 180
15 dag batata ... 140
20 dag kelja ... 40
0,05 dl ulja ... 50
... 410 kcal

- skuhati povrće (po mogućnosti na pari)
- na gril tavici na malo ulja ispeci ćevape
- ocijediti povrće, servirati ga uz pureće ćevape

Ovako bi dobio nutritivno vrijedan i prihvatljiv obrok.

Ne kažem da prva varijanta nije ukusna i baš sočna,
ali želiš li zdravo jesti, mani se ovakvih obroka.

Jeo sam to prekasno, loše spavao,
a i jutros se probudio pun,
i nije lijep osjećaj.


P.S.
Samo mi je falila još jedna pivica.


05.05.2023.
komentiraj (8)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak