minus40kg - kalorijski restoran

* Pizza s kukuruznim brašnom



E sad, sve je uglavnom standardno,
ali korišteno je oštro i kukuruzno brašno.
Omjer je 50% - 50% i nije baš da sam zadovoljan.
Htio sam neku zdraviju varijantu, ali eto, ...
Dodatno, pola sam ostavio za sutra.
I opet moram reći, nije to, to.

Dakle, nisu neki recepti baš slučajno najbolji,
a pak s druge strane, one zdravstveno nutritivne,
nije pizza nešto što bi ja uopće trebao pripremati,
pogotovo ne ovakvu s usoljenim inćunima u ulju.
Je, ulje je maslinovo, mozzarella super, ali ...

Dobro sad, ne treba stalno ni kukati,
niti se baš toliko igrati s pekačem.
Treba dobiti dobar kruh i šlus.
Dodaci su marketinški štos.

P.S.
Slika govori više od tisuću riječi?
Možda, ali u kulinarstvu je to navlakuša.



29.04.2023.
komentiraj (11)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak