minus40kg - kalorijski restoran

* Janjeći but i "rizi-bizi" ... 570 kcal


* Janjeći but i "rizi-bizi" ... 570 kcal

10 dag janjetine od buta ... 240
5 dag riže ... 180
5 dag graška ... 40
5 dag luka ... 20
0,1 dl suncokretovog ulja ... 90
sol, papar u zrnu

- kratko prodinstaj meso i luk na ulju
- prelij vrelom vodom i kuhaj u ekspres loncu
- otklopi, dodaj rižu i grašak, skuhaj

Bilo je za pretpostaviti da je kost u juhi tek uvertira.

Ovo je jelo koje mi zovemo Budišina janjetina,
jer smo recept jednom čuli baš od njega,
isprobali i bili jako zadovoljni ;)

P.S.
U original ne ide grašak.
Prvi dan sam jeo originalnu verziju,
od toga što je ostalo napravio sam ovo s graškom,
i to koji dan kasnije, što je skroz super,
jer nije dobro pretjerivati,
niti u dobrom.


02.10.2022.
komentiraj (9)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak