minus40kg - kalorijski restoran

* Juha od janjeće kosti i povrća ... 160 kcal



20 dag mrkve ... 80
10 dag graška ... 80
sol, papar, svježi list peršina

- skuhaj janjeću kost
- pod kraj dodaj mrkvu i grašak, začini

Kost sam kuhao oko 45 minuta, uz mrkvu još 15 minuta,
a grašak je iz konzerve, pa je svejedno koliko kuhaš.

Krepka juha za bogove, prepuna okusa ;)


29.09.2022.
komentiraj (7)


* Šunka, patlidžan i tjestenina ... 450 kcal



10 dag dimljene pureće šunke ... 140
5 dag tjestenine ... 180
20 dag patlidžana ... 40
0,1 dl suncokretovog ulja ... 90
sol, papar, češnjak, list peršina

- skuhaj tjesteninu, ocijedi
- dinstaj patlidžan na češnjaku i ulju
- pod kraj dodaj kockice pureće šunke i tjesteninu
- začini kad i čime želiš, ja sam paprom i svježim listom peršina

Još jednom manja ili veća ponavljanja u okviru šablone ;)

To je realnost u stvarnoj svakodnevnoj kuhinji,
jer nema smisla načeti novu tjesteninu
dok još ima one već otvorene.


28.09.2022.
komentiraj (6)


* Kupus bez bunceka, al da vuče, vuče ... 370 kcal



10 dag dimljene pureće šunke ... 140
5 dag tjestenine ..., 180
15 dag mladog zelja ... 30
1 dl tekuće rajčice ... 20
sol, papar, češnjak, list svježeg peršina

- ubaci sve u lonac, prelij vodom, skuhaj, začini

Ovo jelo vrišti jednostavnošću ;)


24.09.2022.
komentiraj (7)


* Kupus - pužići i pureća kobasica ... 590 kcal



10 dag pureće kobasice za kuhanje ... 280
5 dag tjestenine ... 180
20 dag mladog kupusa ... 40
0,1 dl suncokretovog ulja ... 90
sol, papar, senf

- naribaj kupus što tanje
- dinstaj ga u tavici na ulju do granice karamelizacije
- serviraj uz tjesteninu i kuhane pureće kobasice

Vrlo ukusno iako nisu flekice, a mesni prilog,
može ovakav, a može i onakav, kako već ispadne ;)

Nema se potrebe ičega držati kao pijan plota,
a najmanje treba žaliti za onim čega nema.


21.09.2022.
komentiraj (12)


* Lisnata pizza iz tavice ... 830 kcal



10 dag lisnatog tijesta ... 380
5 dag goude ... 180
2 dag slanih inćuna ... 60
5 dag maslina ... 80
3 dag koncentrata rajčice ... 40
0,1 dl suncokretovog ulja ... 90
origano, mlijeko

- razvuci lisnato tijesto
- peci ga u tavici na malo ulja
- okreni, stavi rajčicu i nadjev po želji
- peci još par minuta, vrlo lagano, s poklopcem


Eksperiment pečenja pizze na lisnatom u tavici.
Gastronomski, izvrsno, nutritivno,
puno previše kalorija ;)

U mom kontekstu,
drago mi je da znam da ide,
ali neću ovo tako skoro ponoviti.


17.09.2022.
komentiraj (13)


* Rep grdobine, raštika i batat ... 450 kcal


15 dag repa grdobine ... 120
15 dag batata ... 140
15 dag raštike ... 50
0,15 dl maslinovog ulja ... 140
sol, papar, češnjak

- skuhaj raštiku i batat, začini
- kod serviranja prelij s malo maslinovog ulja
- ribu ispeci na grill tavici na malo maslinovog ulja, začini

E sad, ovaj puta,
zapravo me zanima da li ste jeli rep grdobine,
i znate li ga pripremiti kako treba ;)


08.09.2022.
komentiraj (11)


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak