minus40kg - kalorijski restoran

* Srdele ... 120 kcal /10 dag


Kao kod mnogih namirnica i kod srdele,
s kcal se brlja, i idu od 80 do 170 na 10 dag,
ali dobro, kao uvijek, dio se izgubi u prijevodu.

S druge strane, nutritivna vrijednost je neupitna ;)

Da, istina, najbolji je mek i podatan roštilj od vinove loze,
ali eto, današnji tempo života zamijenio ga je grill tavicom ;)

Volim je na razne načine, ali kako je duže nisam jeo,
htio sam je baš ovako u što prostijem obliku,
s kruhom i paradajzom i bilo je mrak.

Ovaj puta se nije stiglo s tanjurom do mini foto studia.
Cijenu neću puno komentirati, ali kome je ova riba skupa, sve mu je skupo.
Ovo sam jeo jučer, u četvrtak, a ljubitelji petka će možda baš ...
ma jasno, svakome na volju, i što i kad.


29.07.2022.
komentiraj (8)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak