minus40kg - kalorijski restoran

* Slani inćuni i špageti ... 530 kcal


3 dag slanih inćuna ... 90
2 dag ribanog paškog sira ... 90
4 dag pirovih špageta ... 140
2 dag krušnih mrvica ... 70
3 dag crnih maslina ... 50
0,1 dl maslinovog ulja ... 90
sol, papar, češnjak, svježi peršin

- na maslinovom ulju lagano isprži češnjak, dodaj mrvice i slane inćune
- umiješaj skuhanu i ocijeđenu tjesteninu, masline i ribani paški sir

Ovo je danas jelo koje ima težinu zbog cijene ;)

Osobno ga obožavam, valjda i zato što me podsjeća na mladenačke dane.

E sad, ona sintagma "starih dobrih vremena" je podrazumijevala:
- inćune ili srdele koje smo mi sami solili i filetirali
- nikakav ribani paški sir, nego više mrvica
- dosta više špageta, ali onih običnijih
- ulja više, ali ne baš maslinovog


23.07.2022.
komentiraj (8)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak