minus40kg - kalorijski restoran

* Pašticada ili ... 470 kcal


10 dag telećeg buta ... 110
10 dag krumpirovih njoka ... 160
10 dag mrkve ... 40
3 dag koncentrata rajčice ... 40
0,5 dl crnog vina ... 40
1 dag suhih šljiva ... 30
0,05 maslinovog ulja ... 50
sol, papar, češnjak, ...

- skuhaš meso
- dodaš ulje i začine
- ubaciš mrkvu, pa skuhaš i nju
- u istom loncu i tekućini skuhaš njoke
- dodaš koncentrat rajčice, vino i suhe šljive
- kuhaš dok se umak ne reducira

Naravno, ova varijanta pašticade je nekima svetogrđe,
ali eto, mene baš veseli, jer je apsolutno izvrsna.





Kad čovjek ode, ne bi se više trebao uopće vraćati i javljati,
ali eto, ljudi smo, ljude i volimo, uđu nam pod kožu,
pa uz godine prisutnosti dođe i povezanost,
prije svega čisto emocionalna,
i ma koliko je jaki lakoćom odbacivali,
nije to baš tako prosto, bar ne nekima od nas,
ali dobro, prvo malo supstitucije, pa će doći i ništa ;)
Bojim se potresa, rata, samoće, bolesti, smrti, ...
a svi oko mene misle da sam kao stijena,
ah, kako život tek tako piše parodije,
dok uglavnom živimo tek u sebi,
sami u strahu, nesigurnosti,
a prema van empatija
i što čišća ljubav ...


24.03.2022.
komentiraj (22)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak