* Rižoto od dagnji i cikla ... 420 kcal
15 dag dagnji ... 110
5 dag integralne riže ... 180
0,1 dl maslinovog ulja ... 90
10 dag cikle ... 40
sol, papar, češnjak, peršin, ...
- kratko dinstaj dagnje na češnjaku
- dodaj sa strane kuhanu rižu
- serviraj uz kiselu ciklu
* Portabello gljive s jajima i tjesteninom ... 480 kcal
12 dag jaja (2 kom.) ... 180
5 dag zelenih širokih rezanaca ... 180
15 dag Portabello gljiva ... 30
0,1 dl maslinovog ulja ... 90
sol, papar
- dinstaj gljive na ulju i češnjaku
- umiješaj jaja pa ih speci, začini
- dodaj ocijeđenu zelenu tjesteninu
Otprilike, Portabello gljive su dozreli šampinjoni.
Puno su krupniji i intenzivnijeg okusa.
Meni su se jako svidjeli.
Manje je više,ali ne uvijek,
uglavnom manje lošeg je dobro,
ili već tu negdje, tj. valjda ...
kao i uvijek, ovisi o koječemu ;)