minus40kg - kalorijski restoran

* Dagnje & Portabello


* Rižoto od dagnji i cikla ... 420 kcal


15 dag dagnji ... 110
5 dag integralne riže ... 180
0,1 dl maslinovog ulja ... 90
10 dag cikle ... 40
sol, papar, češnjak, peršin, ...

- kratko dinstaj dagnje na češnjaku
- dodaj sa strane kuhanu rižu
- serviraj uz kiselu ciklu



* Portabello gljive s jajima i tjesteninom ... 480 kcal


12 dag jaja (2 kom.) ... 180
5 dag zelenih širokih rezanaca ... 180
15 dag Portabello gljiva ... 30
0,1 dl maslinovog ulja ... 90
sol, papar

- dinstaj gljive na ulju i češnjaku
- umiješaj jaja pa ih speci, začini
- dodaj ocijeđenu zelenu tjesteninu

Otprilike, Portabello gljive su dozreli šampinjoni.
Puno su krupniji i intenzivnijeg okusa.
Meni su se jako svidjeli.





Manje je više,ali ne uvijek,
uglavnom manje lošeg je dobro,
ili već tu negdje, tj. valjda ...
kao i uvijek, ovisi o koječemu ;)


20.03.2022.
komentiraj (12)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak