minus40kg - kalorijski restoran

* Splitska torta

Kad već griješim, a griješim,
onda volim da je to s vrhunskim ;)


U ovoj slatkoj čaroliji uz neke standardne sastojke ima i
oraha, smokvi, datulja, badema, grožđica i korice naranče.
Moja preporuka.
Inače, može se naručiti čak i u Splitu.

10 dag ove torte ima 298 kcal
torta je od 1700 g
podijeljena je na 14 kriški
jedna kriška ima 362 kcal
... link




Dućan koji mi je prije dvije godine aparat za šišanje dostavljao dva tjedna i solidno naplatio samu dostavu u vlastitom aranžmanu, ovih dana, telefon mi isporučuje u dva dana, besplatno, iako angažira vanjsku firmu. Nakon inicijalno lošeg iskustva ništa više nisam htio uzeti od njih, ali eto, valjda im se negdje osjetilo. Jasno da ne ovise o jednom kupcu, ali očito nisam bio samo ja nezadovoljan. Hoću reći, kada je lovica u pitanju, ljudi se na kraju ipak probude i potrude, ili propadnu, bar u poslu. Odnos kvalitete robe i usluge prema cijeni, odvaja loše od dobrih, neuspješne od uspješnih, a tako i djeluje pravedno, pod uvjetom da mi kao konzumenti izbjegavanjem kažnjavamo one koji nisu dorasli tome što rade. Eh i ah, kada bi to bar radili na svim područjnima ;)


14.02.2022.
komentiraj (20)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak