minus40kg - kalorijski restoran

* Kozice na Havajima

I kao opet,
smrznuto povrće,
a bome i riža, ali i kozice ;)

Što da se radi, bura je nezgodna
i nije mi se danas baš dalo ići u ribe :)))




Za razliku od kozica koje su navodno jadranske,
riža i povrće nisu stigli s Havaja,
ali naziv baš dobro zvuči.

Havajska mješavina:
- grašak (20%)
- kukuruz šećerac (20%)
- crvena paprika (15%)
- riža (45%)
... 120 kcal / 10 dag

Jadranske kozice:
- repovi kozica (90%)
- voda (10%)
... 90 kcal / 10 dag

Eh da, da su savršene, nisu,
ali da su praktične ove smrzotine,
pa i onda kada nisu mješavine,
to bome jesu, još kako ;)

Zanimljivo, cijeli sam ovaj blog profilirao kalorijama,
ali eto, nitko u zadnjoj seriji me ne pita ništa,
pa dobro, onda čisto onako za sebe,
ovdje je išlo i 2 dag maslaca,
što obroku daje oko ...

I začini su se pokazali nebitni,
pa sam ovdje dodao tek sušeni ...

Nama spora,
svatko će uzeti koliko i što već hoće ;)


P.S. Linija manjeg otpora je logična,
baš kao i slijedni rezultati,
ali eto, ljudi smo,
pa volimo dobiti više za manje,
i od tuda i ona laž da je manje više :)))



*** Ovo treba bolje složiti i slikati,
obrok je u redu, dapače.


12.01.2022.
komentiraj (10)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak