minus40kg - kalorijski restoran

* Francuska s piletinom


Vrlo su praktične smrznute mješavine.

Već očišćeno i narezano povrće kratko skuhaš,
dodaš krastavce, gotovu majonezu i što već još ide
i sasvim prihvatljivo dobra francuska je brzo gotova ;)

E sad, ovdje je jedna dodatna specifičnost,
a to je file kuhane tamne piletine.

Piletina nije baš nivo patke,
ali tko traži dlaku u jajetu
ionako će je lako i naći,
osobito blog zlice :)))

Bilo je priče oko jabuke,
i po meni, stavi što ti godi.
Eto, meni baš paše i piletina.
To je po receptu moje punice,
vrsne kuharice starog kova.

Kruh u jaju, kao prilog,
paše uz ovako nešto.


P.S. Kada podvučeš crtu i veliš dosta je,
obavezno moraš već sutradan popustiti,
čisto da se ne uzmeš baš preozbiljno :)))
To vam je kao odlazak s bloga, zauvijek,
svodi se na 2 dana, kod jačih čak na 3 ;)


10.01.2022.
komentiraj (19)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak