minus40kg - kalorijski restoran

* Sarma, kukuruz i tjestenina



Nakon odojka došla je na red i sarma.
Naravno, i problem je suštinski identičan,
kako iz obroka u obrok ne jesti jedno te isto.

Klasika nalaže pire krumpir, ali eto, ...
Ovaj pokušaj je bio s kukuruzom,
pirovom tjesteninom i rajčicom.

Sarma je jedna, a dodataka malo,
s izuzetkom pasirane rajčice koje je više.

Kalorijski prihvatljivo, malo neobično i ukusno ;)

Moja ideja je bila napraviti nešto kao varivo,
pri čemu bi se sarma u potpunosti usitnila,
ali moja draga, ljepša i bolja polovica veli:
"Sarma je sarma, jedna i nedjeljiva" :)))


P.S. Ljudi nerijetko lakonski zaključe
da kada netko piše o rajčicama zapravo
nema nikakvih ozbiljnih problema u životu.
Naravno, to nema blage veze s istinom, ali ...


05.01.2022.
komentiraj (18)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak