minus40kg - kalorijski restoran

* Teletina, grah i rajčica ... 450 kcal


10 dag telećeg buta ... 110
15 dag kuhanog graha ... 140
20 dag mini rajčice ... 60
0,15 dl maslinovog ulja ... 140
sol, papar, svježi list celera

- teletinu kratko peci na što manje masnoće
- dinstaj rajčicu na maslinovom ulju
- dodaj grah i meso, začini

Vrlo ukusan ručak, a zadovoljeni su svi kriteriji koji me zanimaju ;)

Eh da, znam. Zašto dinstati mini rajčicu, likopen, a je, zaboravi, pa bi nekome ovdje više pasala paprika ili tikvice, a umjesto teletine vratina, piletina, riba, ... ili mast umjesto maslinovog ulja. Netko meso ne bi pekao, nego kuhao, ili bi ovo jeo zimi, a netko ne bi uopće, jer ne jede meso, ili ... U redu, prihvaćam, i nemam baš ništa protiv, sve je to u redu, dapače, jedite i pijte što god volite, želite, možete ili morate. Eto, neki su izbori takvi kakvi već jesu.


10.08.2021.
komentiraj (8)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak