minus40kg - kalorijski restoran

* Piletina, grašak i umak od bundeve ... 420 kcal


15 dag filea tamne piletine ... 130
15 dag mladog graška ... 120
15 dag bundeve ... 60
0,5 dl vrhnja za kuhanje, 20% m.m. ... 110
sol, kim

- skuhaj bundevu i piletinu
- samelji buču u umak, dodaj vrhnje
- kod serviranja dodaj kuhani grašak i kim

Za umak je korištena samo ocijeđena bundeva i vrhnje za kuhanje,
što znači, bilo je i baš izvrsne, lagane, skoro pa bistre, juhe.

Vrlo ukusan obrok, nutritivno skroz perfektan ;)

Da mi kalorijska restrikcija nije nužnost
išlo bi tu više vrhnja, ili maslac,
a i bučino ulje bi dalo šmek,
ali eto ... drugi puta,
i to možda :)))

Dakle,
da se ne iznenadite, ako probate,
u ovim omjerima količina ispadne baš vrlo posno jelo.


07.08.2021.
komentiraj (14)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak