minus40kg - kalorijski restoran

* Tuna, grašak i grincajg ... 400 kcal


10 dag tune (110)
15 dag kuhanog graška (120)
20 dag povrća za juhu (80)
0,1 dl maslinovog ulja (90)
sol, papar, peršin

- povrće za juhu je ostalo nakon kuhanja u juhi
- kod serviranja sve prelij s malo maslinovog ulja
- tuna (u vlastitom soku) i kuhani grašak iz konzerve

Juha koje ovdje nema je početak priče ;)

Ovo nije neka šablona, nego snalaženje s ostacima. Ovdje prije svega mislim na povrće iz juhe. Jedna od ideja je bila napraviti umak, tako da se povrće samelje, ali ovako mi se činilo jednostavnije. Na žalost, kada se grincajg prekuha, da bi juha bila ukusnija, vjerojatno ništa vrijedno ne ostane u njemu, osim vlakna i pokoji mineral, valjda, ali dobro, to je nužnost u zajedničkoj kuhinji, tj. neko više drži do juhe, a netko do povrća. Da je po mom kuhalo bi se taman toliko da nije baš sirovo, a u takvu slabu juhu uvalio bi hrpu lista peršina ili celera.


07.08.2021.
komentiraj (3)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak