minus40kg - kalorijski restoran

* Junetina, riža i luk ... 420 kcal


10 dag junetine od buta (130)
4 dag integralne riže (140)
15 dag luka (60)
1 dag svinjske masti (90)
sol, papar u zrnu

- na malo masti isprži meso i malo luka, posoli
- dodaj rižu i ostatak krupno rezanog luka
- prelij vodom i dodaj papar u zrnu
- kuhaj u ekspres loncu 1/2 sata

Ima sad ovdje i podvarijanti, tj. meso se može držati i u nekom pacu,
na primjer od senfa, ili onako klasično, sol, češnjak i malo ulja,
nekome će možda pasati soja sos, a ne mora ništa ;)

Ovdje je dobra ona riža koja se dugo kuha.

Ni s vodom ne treba pretjerivati,
ali niti ostaviti na suhom.


07.08.2021.
komentiraj (3)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak