minus40kg - kalorijski restoran

* Namaz od lososa, kruh i cikla ... 320 kcal



3 dag namaza od lososa ... 120
3 dag raženog kruha ... 80
10 dag ukiseljene kuhane cikle ... 30
0,1 dl bučinog ulja ... 90
tucana crvena ljuta paprika

Što je asocijacija za paštetu, znamo svi. Uglavnom se prisjetimo studentskih dana, ili siromašnih gostiju na Jadranu, koji žive na kruhu i pašteti. Međutim, povijest krije i svjetliju stranu paštete, kada se jela uglavnom po dvorovima. Među znalcima osobito je štovana pašteta od jetre šopane guske. Ovih dana, uz taj standard, pojavljuje se cijeli niz proizvoda od vrlo cijenjenih namirnica, što takve paštete čini vrlo skupima. I da, kada se pašteta naziva namaz zvuči puno prihvatljivije, pa ću i ja ovu paštetu zvati namaz od dimljenog lososa i maslinovog ulja. Otprilike ide 2/3 udjela dimljenog lososa i 1/3 maslinovog ulja. Uz to se doda nešto malo skroz jednostavnih začina, tipa soli i papra, te malo limunovog soka. U grubo ispadne oko 400 kcal na 10 dag.

Raženi kruh, koji se zadnjih godina prodaje u većini pekara nije baš samo raženi, pa onda i kalorije više prate pšenični nego raženi kruh, ali dobro, tko ima vremena dlake cijepati, naći će ga i za to da si napravi pravi domaći raženi kruh, i to onakav na kojem će nejačad i starci plakat koliko je tvrd, mi lijenkasti, zadovoljit ćemo se ovim kupovnim, mekanim i tako ugodno podatnim.

Na ciklu sam zapravo htio staviti kim, ali negdje sam ga zametnuo, pa kako sam bio malo ljut odlučio sam se za tucanu crvenu ljutu papriku.

Bučino ulje je pomalo inaćenje, tj, stavljam ga gdje god mislim da može uspješno zamijeniti maslinovo, koje je ionako najčešći izbor.

Sve u svemu super večera ;)


28.06.2021.
komentiraj (11)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak