minus40kg - kalorijski restoran

* Divlji losos, tjestenina, borovnice, ... 470 kcal



10 dag divljeg lososa (120)
4 dag integralne tjestenine (140)
15 dag zlatnih šampinjona (30)
0,5 dl vrhnja za kuhanje, 12% m.m. (70)
0,5 dl maslinovog ulja (50)
10 dag borovnica (60)
sol, papar, provansalske trave

- skuhaj tjesteninu
- dinstaj ribu i šampinjone
- umiješaj sve sastojke, začini

A je, ... mrak :)))

Malo je neobično, slatko i riba, ali ...

Vječna dvojba, voće uz jelo ili potpuno odvojeno?
Uglavnom, može i ovako i onako, a što je bolje ne znam.

Inače, mnogi tvrde da borovnice, brusnice, ... idu uz divljač,
pa se valjda i divlji losos može strpati u tu kategoriju ;)


25.06.2021.
komentiraj (9)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak