15 dag puretine od zabatka ... 260
15 dag rozog krumpira ... 120
10 dag kiselog zelja ... 20
0,1 dl suncokretovog ulja ... 90
sol, papar, Vegeta
- u protvan na papir za pečenje složi krumpir i kiselo zelje
- odozgo stavi posoljeno meso, prvo s nutarnjim dijelom prema gore, poklopi
- stavi peć u pećnicu na 200 stupnjeva poklopljeno, nakon pola sata promiješaj povrće, a meso okreni da je kožica prema gore
- peci još 20 minuta poklopljeno, a onda otklopi i peci još otprilike oko 10 minuta
* ovo će vrijediti za manji komad purećeg zabatka
Ne mora kiselo zelje i krumpir uvijek ići uz krvavice, kobasice ili svinjetinu,
i puretina je savršena kao prilog, i ne mora to uvijek biti samo u zimskim mjesecima,
jer 10 dag kiselog zelja teško će pasti na želudac samo onima kojima baš uvijek teško padne ;)