minus40kg - kalorijski restoran

* Puretina, krumpir i kiselo zelje ... 490 kcal



15 dag puretine od zabatka ... 260
15 dag rozog krumpira ... 120
10 dag kiselog zelja ... 20
0,1 dl suncokretovog ulja ... 90
sol, papar, Vegeta

- u protvan na papir za pečenje složi krumpir i kiselo zelje
- odozgo stavi posoljeno meso, prvo s nutarnjim dijelom prema gore, poklopi
- stavi peć u pećnicu na 200 stupnjeva poklopljeno, nakon pola sata promiješaj povrće, a meso okreni da je kožica prema gore
- peci još 20 minuta poklopljeno, a onda otklopi i peci još otprilike oko 10 minuta
* ovo će vrijediti za manji komad purećeg zabatka

Ne mora kiselo zelje i krumpir uvijek ići uz krvavice, kobasice ili svinjetinu,
i puretina je savršena kao prilog, i ne mora to uvijek biti samo u zimskim mjesecima,
jer 10 dag kiselog zelja teško će pasti na želudac samo onima kojima baš uvijek teško padne ;)


25.06.2021.
komentiraj (12)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak