minus40kg - kalorijski restoran

* Junetina, ječam i brokula ... 480 kcal



10 dag junećeg lažnog bifteka ... 130
5 dag ječma ... 180
20 dag brokule ... 60
0,5 dl vrhnja za kuhanje, 20% m.m. ... 110
sol, papar, kim, Vegeta

- u ekspres lonac stavi junetinu i ječam, prelij vrelom vodom, začini, kuhaj oko pola sata
- skuhaj brokulu, samelji, dodaj vrhnje, začini, serviraj s ocijeđenim ječmom i mesom

Kao predjelo posluži juhu iz ekspres lonca. Zapravo više je na tragu ragua. Meso pusti svoje, a i ječam da malo sluzavosti. Taj dio je manje bitan, ali u tome sam kuhao i stabljiku od brokule. Dakle, u umak su išli samo cvjetovi, a ovaj debeli i tvrdi dio se kuhao s ječmom i mesom. Kontrolirano, posno i ukusno. Sve skupa je ispalo apsolutno izvrsno.


23.06.2021.
komentiraj (8)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak