minus40kg - kalorijski restoran

* Tuna i zeleni rezanci u umaku od paprike ... 520 kcal


10 dag fileta tune ... 110
0,1 dl maslinovog ulja ... 90
5 dag rezanaca sa špinatom ... 180
15 dag crvene rog paprike ... 30
0,5 dl vrhnja za kuhanje ... 110
sol, papar, liste estragona

- ribu izreži na kockice, posoli i proprži na malo maslinovog ulja
- papriku usitni i napravi umak s vrhnjem za kuhanje uz dodatak vode
- serviraj uz kuhane zelene široke rezance sa špinatom
- završno začini sa suhim mljevenim listom estragona

Ovaj umak je ispao prerijedak, što je posljedica dodavanja vode i smanjene volje za reduciranje. Radio sam ga aparatom s kojim inače radim juhe, zato se voda nije mogla izbjeći.

Može za obrok biti i nemasna riba, ali kalorije se ipak jako lako nakupe.

Inače, cijelo jelo je bilo vrlo ukusno ;)


10.06.2021.
komentiraj (14)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak