minus40kg - kalorijski restoran

* Skuša, tjestenina i rajčica ... 460 kcal


10 dag skuše ... 170
5 dag širokih zelenih rezanaca ... 180
10 dag rajčica ... 20
0,1 dl ulje, maslinovo ... 90
sol, papar, češnjak, svježi list peršina

- na maslinovom ulju dinstaj češnjak i nasjeckanu rajčicu, začini
- ispeci ribu na malo ulja, na tavici, roštilju ili u pećnici
- usitni ribu i pomiješaj s tjesteninom i umakom

Ovo mi je jedna od dražih matrica obroka ;)

Sve što se radi kao pašta šuta ima mjesta na mom stolu.

Umjesto zrele svježe rajčice se može koristiti koncentrat, pelati, ...
baš kao što se umjesto svježe ribe može koristiti dimljena ili iz konzerve.
Naravno, original ide s miješanim mljevenim mesom, ali to odavno nije pravilo.
Za tjesteninu neću ni pričati, daleko smo dogurali od inicijalnih špageta :)))


09.06.2021.
komentiraj (9)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak