minus40kg - kalorijski restoran

* Ćevapčići, tjestenina i umak od brokule ... 430 kcal



10 dag teletine od buta ... 110
5 dag integralne tjestenine ... 180
15 dag cvijeta brokule ... 30
0,1 dl vrhnja za kuhanje, 20% m.m. ... 110
sol, papar, češnjak, bosiljak

- ćevape ispeci na roštilju
- serviraj s integralnom tjesteninom
- prelij s umakom od kuhane brokule i vrhnja

* ako je tavica glumila grill, ubaci tjesteninu na masnoću od mesa

"Ćevapčići), bosanski nacionalni specijalitet sa roštilja i najpoznatiji bosanski brand u inostranstvu. Riječ je o malim valjušcima od mljevenog mesa, mahom teletine, sa dodatkom bijelog i crvenog luka, te različitih začina" ... bs wikipedija

Najčešće se nude oni od miješane svinjetine i junetine, ali ima puno kombinacija,
od navodno izvornih čisto telećih, preko janjećih, pa do pilećih i purećih.
Osobno, vegetarijanske ne uzimam kao ozbiljan izbor,
ali tko zna, nikad ne reci nikad.

Somun, ajvar, luk, kajmak, dođe mu pod normalno,
ali zašto ne i tjestenina s kremastim umakom od brokule.

Eto, šarolikost opcija je uistinu pravo bogatstvo,
a izbor je uvijek samo naš ;)

P.S. Ćevapi od telećeg buta su krajnje suhi,
i nisu baš ono na što ste navikli u ćevabdžinicama,
mora da su u originalu koristili neki drugi komad mesa ;)


06.06.2021.
komentiraj (13)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak