10 dag teletine od buta ... 110
5 dag integralne tjestenine ... 180
15 dag cvijeta brokule ... 30
0,1 dl vrhnja za kuhanje, 20% m.m. ... 110
sol, papar, češnjak, bosiljak
- ćevape ispeci na roštilju
- serviraj s integralnom tjesteninom
- prelij s umakom od kuhane brokule i vrhnja
* ako je tavica glumila grill, ubaci tjesteninu na masnoću od mesa
"Ćevapčići), bosanski nacionalni specijalitet sa roštilja i najpoznatiji bosanski brand u inostranstvu. Riječ je o malim valjušcima od mljevenog mesa, mahom teletine, sa dodatkom bijelog i crvenog luka, te različitih začina" ... bs wikipedija
Najčešće se nude oni od miješane svinjetine i junetine, ali ima puno kombinacija,
od navodno izvornih čisto telećih, preko janjećih, pa do pilećih i purećih.
Osobno, vegetarijanske ne uzimam kao ozbiljan izbor,
ali tko zna, nikad ne reci nikad.
Somun, ajvar, luk, kajmak, dođe mu pod normalno,
ali zašto ne i tjestenina s kremastim umakom od brokule.
Eto, šarolikost opcija je uistinu pravo bogatstvo,
a izbor je uvijek samo naš ;)
P.S. Ćevapi od telećeg buta su krajnje suhi,
i nisu baš ono na što ste navikli u ćevabdžinicama,
mora da su u originalu koristili neki drugi komad mesa ;)