minus40kg - kalorijski restoran

* Škampi na buzaru, kruh i salata ... 450 kcal


škampi na buzaru:
15 dag mesa repa škampa - 25-30 dag svježih (140)
0,1 dl maslinovog ulja (90)
0,5 dl bijelog vina (40)
sol, papar, češnjak, svježi peršin

prilog:
5 dag svježeg crnog kruha (110)

salata:
10 dag rajčice i zelene salate (20)
0,05 dl maslinovog ulja (50)
sol, papar, aceto balsamico

- na maslinovom ulju i češnjaku kratko dinstaj škampe
- začini, dodaj vino, prokuhaj, promiješaj
- serviraj uz crni kruh i salatu

Pravi kvarnerski škampi, izvrsnog okusa, blago slatkasti,
onako još s morem u sebi, vrhunska su delicija,
i apsolutno vrijede koju kunu više,
ali odlični su i ostali ;)


12.01.2020.
komentiraj (7)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak