- skuhaj prokulice, začini češnjakom
- skuhaj njoke, umiješaj mliječni namaz
- peci meso na malo masnoće, dodaj curry
Dobar obrok, za ponoviti. Mliječni namaz kao umak je baš praktičan, a okusom najviše pašu ovi s povrćem.
- skuhaj tjesteninu, ocijedi, ohladi
- serviraj uz sir, vrhnje i polukuhanu mrkvu
Eto, sir i vrhnje su obično priča za sebe, odlučio sam ih probati u jednoj ipak drugačijoj kombinaciji i ispalo je sukladno očekivanju, otprilike. Mrkvu sam opet probao šiljiti. Ne bi li si pomogao malo sam je skuhao, ali ipak si nisam pomogao. Kopar kao začin ili što drugo, nebitno je, tj. prema ukusu. Sve u svemu, gastronomski, ovo nije neki doseg, ali nutritivno je sasvim korektan obrok.
- ispeci piletinu, skuhaj njoke i brokulu
- začini, prelij maslinovim uljem
Odličan obrok. Curry je išao na piletinu, kopar na njoke. Nutritivno sasvim u redu, ukusom baš dobar, čak i poprilično gastronomski kompatibilan spoj namirnica i začina, a k tome je podatan i u smislu teksture. Možda neobična recenzija, ali zapravo su sasvim dovoljne dvije uvodne riječi "Odličan obrok!" ;)
- skušu kuhaj, peci, voli ... začini
- serviraj uz kukuruz i mladi luk
- prelij s malo maslinovog ulja
Bitne su mi kalorije i ostale nutritivne vrijednosti.
U ovom obroku sve je skoro pa savršeno ;)
Jasno,
ostalo je kukuruza od prošli put.
- napravi od srdele, kečapa i čilija namaz
- serviraj na tostu uz kisele paprike začinjene koprom
Jadranske sardine u slanoj otopini ... novi proizvod ( bar meni)
70% srdele
30% vode
sol
U konzervi je 7 dag ribe. Konzerve sigurno nisu idealan izbor, ali kako doći do količine od 7 dag srdela s tako malo truda? Kečap također ima lošu reputaciju. Vjerojatno zato što se koristi u fast food hrani kao standardni dodatak. Da je loš točno je koliko i za cijeli niz namirnica koje su produkt prehrambene industrije, kojoj ja kao zaposleni i stanovnik grada i da hoću ne mogu pobjeći. Kečap je dao onaj stari štih sardina s povrćem, koje se svodilo na umak od rajčice. Očito se moglo koristiti i takvu konzervu, ali baš sam htio probati ovu. Jasno, po općim nutritivnim kriterijima bilo bi bolje namaz napraviti s vrhunskim djevičanskim maslinovim uljem, ali kako matrica mog doručka ne uključuje masnoće, odlučio sam se za ovu kombinaciju. Ne držim se te matrice baš striktno, ali kada ide, zašto ne, dapače. Kečap daje malo slatkastosti, čili to odvuče na drugu stranu. Nježni kopar se dosta izgubi na robusnoj kiseloj paprici, ali nema veze, bar vizualno upotpuni doživljaj. Nekome neće ići jogurt i riba, ali eto, takva je matrica, a uostalom, tko bi od ranog jutra krenuo s crnim vinom. Kako god, jako sam zadovoljan ovim doručkom.
Naresci su definitivno različite kvalitete, pa nije na odmet obratiti pažnju na deklaraciju. Htio sam pročitati i točan sastav i omjere heljdinog peciva, ali to nije prošlo. Teta se trudila, ali ni na originalnoj kutiji nije našla tražene podatke. Voćka ova ili ona, jogurt, kefir i slično, i to je to. Malo dosadno, ali eto, tako mi je pao grah, koji će biti u nekom od idućih obroka.
P.S. Kada nešto moraš, možda je teško, a možda i ne,
ali eto, barem se nema potrebe zamarati izgovorima, valjda!
Doručak je važan obrok u danu. Da živim aktivnije, ovo bi sigurno bilo premalo, ovako, taman je.
P.S.
Svi imaju svoje razloge zašto nešto jedu, ili ne,
ali eto, zaokupljeni sobom, to često zanemarimo,
pa dobro prosuđujemo po sebi i svojim afinitetima.