minus40kg - kalorijski restoran

* Juneći šnicli u saftu s rižom i povrćem ... 500 kcal

10 dag junećih šnicli (130 kcal / 10 dag)
5 dag riže (350 kcal / 10 dag)
5 dag graška (80 kcal / 10 dag)
5 dag mrkve (40 kcal / 10 dag)
5 dag luka (40 kcal / 10 dag)
5 dag paprike(20 kcal / 10 dag)
5 dag paradajza (20 kcal / 10 dag)
0,1 dl ulja (900 kcal / 10 dag)
sol, papar, vegeta

- kratko dinstaj meso na luku, dodaj papriku i paradajz, podli s malo vode, začini, kuhaj sat i dvadeset minuta u ekspres loncu
- skuhaj rižu, mrkvu i grašak, i serviraj kao prilog

Bio sam gost, a ovakvi obroci zavrjeđuju pažnju ;)


17.06.2014.
komentiraj (14)


* Salata od oslića, boba, korabe i grčkog jogurta ... 410 kcal


15 dag oslića (80 kcal / 10 dag)
15 dag mladog boba (40 kcal / 10 dag)
15 dag korabe (30 kcal / 10 dag)
1,5 dl grčkog jogurta (120 kcal / 10 dag)
sol, papar, list celera

- u slanoj vodi skuhaj oslića i bob, ocijedi, ohladi
- naribaj svježu korabu, zapapri
- prelij ribu i povrće s grčkim jogurtom, začini listom celera

Oslić, kao kuhan, odličan je, baš kao i mladi bob. Ribana koraba, vrhunska. Grčki jogurt, ugodno mastan i kiseo. I dalje me oduševljava okus lista celera, savršena točka na i jednog od boljih obroka u zadnje vrijeme.


11.06.2014.
komentiraj (10)


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak