Mislim da poriluk nije bio najbolji izbor, za ono što sam planirao, jer je i on više-manje suh. Dvojio sam o tikvicama, jer sam ih imao. One bi vjerojatno bile bolji izbor. Mrkva i zec se vole, ali već je bilo dovoljno namirnica, pa nisam htio još i nju dodavati.
Naravno da je kunić vrsta posnog mesa i da neće dati masnoću koje nema, ali vjerujem da se može pripremiti i bolje, i to bez dodatne masnoće tipa još ulja, masti ili špeka, i bez neke silne, dugotrajne i komplicirane procedure pripreme.
Inače, da ne bi bilo zabune, bilo je ovo sasvim dobro jelo,
iako je početak pružao nagovještaj dodatnog pozitivnog iskoraka.
Nutritivno gledano ne treba baš ništa bolje i to mi je primarno ;)
Kako god, dani kunića su tek počeli. Imam ih još tri u ledu. Sviđa mi se opcija pečenja, jer ga samo stavim i idem "piti kavicu", a on se znoji. Pravo je da nije isto kao kada ga žena stavi u pac na dan-dva, pa ga špika, pa ga peče, pa ga podljeva, pa ... eto, radila se jedna porcija, od buta, a ostatak kunića je išao u pac, ali o tome više u nekom sljedećem postu, valjda.