Pravo domaće, već mi je i fotka zamirisala ;) Vidim tu dolje slanutak i slane sardele, imam viška usoljenih inćuna i mislim da sada znam što ću s njima!
17.06.2014. (18:59)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@ mayday: Volim slane inćune i srdele. Nekada sam ih i sam solio ;) @ white lilith: Ponekada i meni padne na pamet da bi bilo bolje izbjegavati ovaj blog ;) @ annaboni: Meni je smisleno sve namirnice vagati sirove, pa tako i meso ;)
17.06.2014. (20:14)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Današnji blog ručak budi ugodne uspomene na djetinjstvo kad sam upravo obožavao takve delicije. :) Uz to je obično bila salata od kupusa a danas bi dodao čašu graševine. ;).
17.06.2014. (22:04)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@ carstvo snova: Više volim raznolikost od jednosti, ma kako dobra bila ;)
@ t.f.: Ako su grijeh pogrešni izbori, zar smo krivi što nismo bolji nego jesmo ;)
@ ziz: Sve što ja radim važem precizno, ali povremeno objavljujem i obroke koje je napravio netko drugi, a ja sam ih tek konzumirao. Tada je u igri djelomično vaganje i djelomična procjena. Izvrstan je orijentir uvijek isti tanjur iz kojeg jedem obroke koje objavljujem, pa je mala vjerojatnost da bilo što puno fulam. U zadnjih 15 obroka, tri nisu bila moja, tj. nisam ih ja pripremio, što znači, nisam imao punu kontrolu nad količinama, namirnicama i načinom pripreme. To što napišem za obroke koje je netko drugi radio, u potpunosti iskoristim kada ih ja radim, i to je glavni razlog zašto ih uopće objavljujem ;)
@ bocacciozg: Eto, ovo jelo je radila moja majka, dakle, stara garda, i nije čudo što podsjeća na neka prošla vremena. Ja čak nemam ni ekspres lonac, a kamoli da bi upotrijebio toliki broj namirnica u nekom obroku koji ja pripremam ;)
17.06.2014. (23:16)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ovakav ručak mi jako često radimo, ali ja nemam ekspres lonac tak da ja šnicle radim u dubokoj tavi od inoxa, malo ih zalim pivom, da budu mekše, a rizi-bizi posebno.
17.06.2014. (23:29)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@ Durica: Eto, ni ja nemam ekspres lonac. Od kada mi je poklopac letio iznad glave, štokovi bili izbijeni, stakla razbijena, dijelovi zida odlomljeni, a sarme po plafonu i zidovima, malo mi se zamjerilo. Kada sam još, očito ne dovoljno dugo nakon toga, spašavao ukućane od vodopada vrele juhe, rekoh, nećeš više tlačni razbojniče ;)
@ ZlicaOdOpaka: Je, ova riža je bijela kao snijeg, ali nije baš klasični rizi-bizi, ima i mrkve. Nisu ni gosti klasični, radi se tek o pomaku od jednog kata, a i to uvjetno rečeno, jer nisam došao ja obroku, nego on meni. Obrok je radila skromna penzionerka, koja je doživjela lijepe godine u zdravlju, a da o smeđoj i crvenoj riži i sličnim kerefekama nije ni čula, a kamoli da bi joj na pamet palo za rižu dati više od 5,99 kn. Uzgred, rizi-bizi je super i treba koknuti one koji nemaju tolerancije prema tako nevinim izborima ljudi iz svoje bliže i daljnje okoline. Super, dozvolila bi da se bace i tortelini i umak, a potpuno bez potrebe, jer ovako su ispali sasvim upotrebljivi. Poštujem i razumijem princip "nisam kanta za smeće", ali ni on ne bi valjda trebao biti smisao sam sebi. Kupio sam ovaj vikend dvije kile basmati riže, iz Indije, u platnenoj vrećici, na akciji u Lidlu. Koštalo je manje nego jedna kila po redovnoj cijeni. E sada, vrijedim li i ja manje zbog toga. Do sada je nisam probao, jer mi se uvijek činila za nijansu izvan meni prihvatljivih granica. Naravno, ne mislim na vrijednost kile, nego na princip. U tom tonu, ni rižu, ni bilo što drugo, niti jedem iz obroka u obrok, niti jedem uvijek jednu te istu. Mene raznolikost, kao izbor, zadovoljava, iako daleko od toga da tvrdim da nema boljih. Sjećam se mog djeda, koji bi u situaciji da bilo tko, ali baš bilo tko, pa i njegov omiljeni unuk, a nije imao samo jednoga, iskaže nepoštovanje prema ponuđenoj hrani, ma kakva ona bila, jednostavno bi okrenuo tanju i rekao "Možeš se dići od stola, za tebe nema ništa za ovaj obrok!". To što sam dijete, nije imalo utjecaja na njegovu popustljivost. Eto, i to je bio princip, po meni, jedan od boljih ;)
P.S. Neovisno o povremenom značajnom neslaganju, cijenim tvoje komentare i iskreno ti zahvaljujem na njima. Vjerojatno sam već i rekao, da ih nije, vrlo je izgledno da bi odavno ukinuo mogućnost komentiranja, iako, moram priznati, svako malo, pa me i još ponetko ugodno iznenadi svojim duhom i pristupom. Eto, potencijal nikada nije za podcijeniti.
18.06.2014. (00:24)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mayday
Pravo domaće, već mi je i fotka zamirisala ;)
Vidim tu dolje slanutak i slane sardele, imam viška usoljenih inćuna i mislim da sada znam što ću s njima!
17.06.2014. (18:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
White Lilith
ovo tako dobro izgleda i ...već sam gladna...moram naveliko izbjegavati tvoj blog iako...nešto me vuče :)
17.06.2014. (19:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Annaboni
Kaži mi, je li važeš meso prije ili poslije kuhanja ?
17.06.2014. (19:38) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
@ mayday: Volim slane inćune i srdele. Nekada sam ih i sam solio ;)
@ white lilith: Ponekada i meni padne na pamet da bi bilo bolje izbjegavati ovaj blog ;)
@ annaboni: Meni je smisleno sve namirnice vagati sirove, pa tako i meso ;)
17.06.2014. (20:14) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
modrinaneba
ma kako Si samo znao...baš sam danas imala riž sa povrćem ali bez šnicla...više volim povrće nego meso:)))
17.06.2014. (20:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
tiana
Primamljivo kao što lilith kaže, neću izbjegavati iako i pogled ponekad je
dovoljan za grijeh.
17.06.2014. (21:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ziz
ti baš sve važeš kako pišeš?
17.06.2014. (22:00) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bocaccio
Današnji blog ručak budi ugodne uspomene na djetinjstvo kad sam upravo obožavao takve delicije. :)
Uz to je obično bila salata od kupusa a danas bi dodao čašu graševine. ;).
17.06.2014. (22:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
@ carstvo snova: Više volim raznolikost od jednosti, ma kako dobra bila ;)
@ t.f.: Ako su grijeh pogrešni izbori, zar smo krivi što nismo bolji nego jesmo ;)
@ ziz: Sve što ja radim važem precizno, ali povremeno objavljujem i obroke koje je napravio netko drugi, a ja sam ih tek konzumirao. Tada je u igri djelomično vaganje i djelomična procjena. Izvrstan je orijentir uvijek isti tanjur iz kojeg jedem obroke koje objavljujem, pa je mala vjerojatnost da bilo što puno fulam. U zadnjih 15 obroka, tri nisu bila moja, tj. nisam ih ja pripremio, što znači, nisam imao punu kontrolu nad količinama, namirnicama i načinom pripreme. To što napišem za obroke koje je netko drugi radio, u potpunosti iskoristim kada ih ja radim, i to je glavni razlog zašto ih uopće objavljujem ;)
@ bocacciozg: Eto, ovo jelo je radila moja majka, dakle, stara garda, i nije čudo što podsjeća na neka prošla vremena. Ja čak nemam ni ekspres lonac, a kamoli da bi upotrijebio toliki broj namirnica u nekom obroku koji ja pripremam ;)
17.06.2014. (23:16) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
durica
ovakav ručak mi jako često radimo, ali ja nemam ekspres lonac tak da ja šnicle radim u dubokoj tavi od inoxa, malo ih zalim pivom, da budu mekše, a rizi-bizi posebno.
17.06.2014. (23:29) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ZlicaOdOpaka
Ah, objed u gostima :-)).
Rizi-bizi, uz to bijela riža spada u moje noćne more :-)).
Tvrdim da onoga to je izmislio rizi-bizi treba ubiti :-)).
Pročitala sam zašto tortelini, ali bih ih svejedno zanemarila i pojela nekaj drugo :-)). Obično kažem da nisam kanta za smeće :-)).
17.06.2014. (23:31) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
@ Durica: Eto, ni ja nemam ekspres lonac. Od kada mi je poklopac letio iznad glave, štokovi bili izbijeni, stakla razbijena, dijelovi zida odlomljeni, a sarme po plafonu i zidovima, malo mi se zamjerilo. Kada sam još, očito ne dovoljno dugo nakon toga, spašavao ukućane od vodopada vrele juhe, rekoh, nećeš više tlačni razbojniče ;)
@ ZlicaOdOpaka: Je, ova riža je bijela kao snijeg, ali nije baš klasični rizi-bizi, ima i mrkve. Nisu ni gosti klasični, radi se tek o pomaku od jednog kata, a i to uvjetno rečeno, jer nisam došao ja obroku, nego on meni. Obrok je radila skromna penzionerka, koja je doživjela lijepe godine u zdravlju, a da o smeđoj i crvenoj riži i sličnim kerefekama nije ni čula, a kamoli da bi joj na pamet palo za rižu dati više od 5,99 kn. Uzgred, rizi-bizi je super i treba koknuti one koji nemaju tolerancije prema tako nevinim izborima ljudi iz svoje bliže i daljnje okoline. Super, dozvolila bi da se bace i tortelini i umak, a potpuno bez potrebe, jer ovako su ispali sasvim upotrebljivi. Poštujem i razumijem princip "nisam kanta za smeće", ali ni on ne bi valjda trebao biti smisao sam sebi. Kupio sam ovaj vikend dvije kile basmati riže, iz Indije, u platnenoj vrećici, na akciji u Lidlu. Koštalo je manje nego jedna kila po redovnoj cijeni. E sada, vrijedim li i ja manje zbog toga. Do sada je nisam probao, jer mi se uvijek činila za nijansu izvan meni prihvatljivih granica. Naravno, ne mislim na vrijednost kile, nego na princip. U tom tonu, ni rižu, ni bilo što drugo, niti jedem iz obroka u obrok, niti jedem uvijek jednu te istu. Mene raznolikost, kao izbor, zadovoljava, iako daleko od toga da tvrdim da nema boljih. Sjećam se mog djeda, koji bi u situaciji da bilo tko, ali baš bilo tko, pa i njegov omiljeni unuk, a nije imao samo jednoga, iskaže nepoštovanje prema ponuđenoj hrani, ma kakva ona bila, jednostavno bi okrenuo tanju i rekao "Možeš se dići od stola, za tebe nema ništa za ovaj obrok!". To što sam dijete, nije imalo utjecaja na njegovu popustljivost. Eto, i to je bio princip, po meni, jedan od boljih ;)
P.S. Neovisno o povremenom značajnom neslaganju, cijenim tvoje komentare i iskreno ti zahvaljujem na njima. Vjerojatno sam već i rekao, da ih nije, vrlo je izgledno da bi odavno ukinuo mogućnost komentiranja, iako, moram priznati, svako malo, pa me i još ponetko ugodno iznenadi svojim duhom i pristupom. Eto, potencijal nikada nije za podcijeniti.
18.06.2014. (00:24) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zrmanja
Vrlo zgodno
18.06.2014. (15:56) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
NF
izgleda da sam i ja u lagano uzlaznoj rižnoj fazi
18.06.2014. (18:20) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
@ ogherbalife: Eto, desi se ;)
@ NF: Ako je dobra za milijardu živućih Kineza, što ne bi i za tebe i mene ;)
18.06.2014. (20:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...