minus40kg - kalorijski restoran

* Mol, bob i mrkva ispod "peke" ... 500 kcal


15 dag mola (80)
20 dag boba (80)
10 dag mrkve (40)
0,2 dl maslinovog ulja (900)
(... kcal / 10 dag)
sol, list estragona

- očisti i usitni mrkvu, stavi u vatrostalnu posudu, dodaj bob, lagano posoli i naulji
- očisti ribu, posoli, naulji, stavi na povrće, poklopi posudu i peci u pećnici 25 min. na 200 st.
- kada je gotovo začini estragonom i ostavi poklopljeno još nekoliko minuta da se okusi prožmu
- kod serviranja prelij s još malo maslinovog ulja, po potrebi dosoli

Ponovno, nježni okusi u savršenoj harmoniji ;)

Mol ili molić, nemam pojma, a valjda nije ni bitno, ali to kako je fino ispalo, e to mi već nešto znači, jer da je ovo jelo nutricionistički na visokoj razini, to sam znao i prije nego sam ga počeo raditi.


21.03.2014.
komentiraj (9)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak