Bob i riba :-)). Treba probati :-)). Usput, kaj se soli tiče, u Gajevoj malo ispod Tesline otvorena je trgovina ninske soli. Imaju cvijet soli pa čekam posebnu priliku kako bih probala :-)).
21.03.2014. (06:22)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@ sjedokosi: Ako koristiš povrće, ribu ili bilo što smrznuto, pazi da ne staviš direktno u vruću pećnicu, mogla bi pući vatrostalna. Ja sam na to morao jučer paziti jer je bob bio na pola smrznut ;)
@ ZlicaOdOpaka: Znam da nekima bolje ide Bob i Rock, ali meni ide i ovo, iako mi je i stari dobri Alan Ford osobito drag. On je jeo rijetko i malo i imao je zavidnu liniju, a život mu je svakako bio zanimljiv. Cvijet soli nisam još probao, ali moram priznati da nakon himalajske roze i nisam baš neki solni vjernik, ali dobro, zašto ne, bude li prilike. Inače, uglavnom koristim krupnu morsku sol koju meljem mlinčekom direktno u jelo ;)
@ Valcerica: Bilo bi baš zgodno da navedeš koje kombinacije ti radiš. Ja sam ovu napravio prvi puta u životu, koliko se bar sjećam, i veseli me što će i neka sljedeća vrlo vjerojatno biti drugačija, neovisno što mi je ova bila odlična ;)
@ Euro: Postoje dvije osnovne vrste peke, suha, koja više liči pečenju (riba/meso, krumpir), i vlažna (riba/meso, povrće koje u sebi ima puno vode), koja je kombinacija kuhanja u vodi i kuhanja na pari. Naravno, postoje i međuvarijante, ovisno namirnicama koje koristimo, a ponekada se i podlije vinom i slično. Kod prave gusnate peke i žara su više temperature u igri, pa najčešće treba biti izdašniji s uljem. Ono što pod pekom stvara dojam da je uvijek dobro je to što ljudi najčešće rade samo jedne te iste kombinacije, znači one koje su nebrojeno puta isprobane i potvrđene kao dobre ;)
21.03.2014. (10:50)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ponukan tvojim "neobičnim" kombinacijama namirnica i ja sam se danas odvažio probati rižoto od kozica i tikvica sa šopskom salatom. Za sada se nepcu sviđa :-))
21.03.2014. (12:02)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
"Međutim, vrijeme prolazi i evo ga jadnog sina od 74 godine na njegovu posljednjem času. Ja sam tu, kao i uvijek, govorim mu nježnije no ikad ranije. Trudim se, zovem svoje izabranike da mole za nj, kako bi molio za oprost koji mu nudim"
Svakoga zanima kraj života, posluišajte...
21.03.2014. (13:14)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sjedokosi
e, da znaš idem probat vatrostalnu posudu, što dobih je na dar :)
mljac!
21.03.2014. (06:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ZlicaOdOpaka
Bob i riba :-)).
Treba probati :-)).
Usput, kaj se soli tiče, u Gajevoj malo ispod Tesline otvorena je trgovina ninske soli. Imaju cvijet soli pa čekam posebnu priliku kako bih probala :-)).
21.03.2014. (06:22) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Valcer
Sve zajedno? Tako često radim s drugim namirnicama i ribom i ispadne perfektno, hajde da probam tvoju kombinaciju. Jedino estragon ne koristim :(
21.03.2014. (06:22) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Euro
ispod peke je uglavnom sve dobro..
21.03.2014. (07:28) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
@ sjedokosi: Ako koristiš povrće, ribu ili bilo što smrznuto, pazi da ne staviš direktno u vruću pećnicu, mogla bi pući vatrostalna. Ja sam na to morao jučer paziti jer je bob bio na pola smrznut ;)
@ ZlicaOdOpaka: Znam da nekima bolje ide Bob i Rock, ali meni ide i ovo, iako mi je i stari dobri Alan Ford osobito drag. On je jeo rijetko i malo i imao je zavidnu liniju, a život mu je svakako bio zanimljiv. Cvijet soli nisam još probao, ali moram priznati da nakon himalajske roze i nisam baš neki solni vjernik, ali dobro, zašto ne, bude li prilike. Inače, uglavnom koristim krupnu morsku sol koju meljem mlinčekom direktno u jelo ;)
@ Valcerica: Bilo bi baš zgodno da navedeš koje kombinacije ti radiš. Ja sam ovu napravio prvi puta u životu, koliko se bar sjećam, i veseli me što će i neka sljedeća vrlo vjerojatno biti drugačija, neovisno što mi je ova bila odlična ;)
@ Euro: Postoje dvije osnovne vrste peke, suha, koja više liči pečenju (riba/meso, krumpir), i vlažna (riba/meso, povrće koje u sebi ima puno vode), koja je kombinacija kuhanja u vodi i kuhanja na pari. Naravno, postoje i međuvarijante, ovisno namirnicama koje koristimo, a ponekada se i podlije vinom i slično. Kod prave gusnate peke i žara su više temperature u igri, pa najčešće treba biti izdašniji s uljem. Ono što pod pekom stvara dojam da je uvijek dobro je to što ljudi najčešće rade samo jedne te iste kombinacije, znači one koje su nebrojeno puta isprobane i potvrđene kao dobre ;)
21.03.2014. (10:50) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dante
Ponukan tvojim "neobičnim" kombinacijama namirnica i ja sam se danas odvažio probati rižoto od kozica i tikvica sa šopskom salatom. Za sada se nepcu sviđa :-))
21.03.2014. (12:02) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
eum
Otac nam govori - 6. nastavak
"Međutim, vrijeme prolazi i evo ga jadnog sina od 74 godine
na njegovu posljednjem času. Ja sam tu, kao i uvijek, govorim
mu nježnije no ikad ranije. Trudim se, zovem svoje izabranike
da mole za nj, kako bi molio za oprost koji mu nudim"
Svakoga zanima kraj života, posluišajte...
21.03.2014. (13:14) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
modrinaneba
ZA RIBICE SAM uvjek....volim jih kao Tebe....pusa!!!
21.03.2014. (15:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
@ Dante: Dobar tek ;)
@ evandjelje u molitvama: Lijepo je razgovarati s bogom,
samo ima mjesta i osoba kojima to nije uputno priznati ;)
@ carstvo snova: Bome i ja volim ribice. Pusa ;)
21.03.2014. (16:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...