minus40kg - kalorijski restoran

* Mladi špinat, pire krumpir i svinjski but na naglo ... 590 kcal


15 dag svinjetine, but (140 kcal / 10 dag)
10 dag krumpira (80 kcal / 10 dag)
20 dag špinata, mladi (20 kcal / 10 dag)
1 dl mlijeka (60 kcal / 10 dag)
2 dag maslaca (750 kcal / 10 dag)
0,05 dl ulja (900 kcal / 10 dag)
sol, papar, češnjak

- krumpir oguli, nareži na kockice i skuhaj u slanoj vodi, ocijedi ga i zgnječi dodajući malo maslaca i mlijeka
- očisti, operi i kratko prokuhaj špinat (10 min.), samelji ga u blenderu (sačuvaj vodu)
- rastopi maslac, ukuhaj špinat i mlijeko (10 min.), dodaj češnjak, željenu gustoću reguliraj eventualnim dodavanjem dijela vode od kuhanja
- meso natuci batom, posoli, ispeci na naglo u tavici s malo masnoće, kod serviranja zapapri, dodaj češnjak

Kako ispeći but na oko?
Teško ;)


Ako se vodi računa o kalorijama i sve prebraja lakše je koristiti jednostavnije načine pripreme i manje namirnica, ali iznimke su ponekada sasvim prihvatljive. Ovo se jelo radilo za tri osobe i to je dobro, jer svatko je pojeo svoju porciju i nije postojala mogućnost za repete. Da je bilo još, teško da bi ostalo za kasnije. Krumpira je tako malo jer su ostale namirnice već popunile limit kalorija za koje želim da su granica obroka. Šnicli su bili takvi kakvi već jesu, špinat je bilo logično pripremiti sav, a prateći maslac i mlijeko su jelu dali željeno prepoznatljivi štih, pa je jedino krumpir ostao za malo srezati. Sam špinat je ispao nešto rjeđi nego inače, ali to uopće nije smetalo, dapače, bio je izvrstan. Nekada smo često jeli špinat i pire krumpir s jajima na oko, i to je odlična kombinacija, ali lako se može primijetiti da ova moja kuhinja ima nerijetke odmake od standarda. Glavni razlog je to što se ovdje radi o realnoj svakodnevnoj prehrani, a ona je podložna situaciji u frižideru, inspiraciji, volji, ..., a najmanje namještanju za slikanje, iako nekada sasvim zgodno ispadne i po tom scenariju.



11.11.2013.
komentiraj (16)


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak